Sadr'dan Haşdi Şabi'ye çağrı: Cihat tüccarlarından kurtulun!

Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr, "Haşdi Şabi içindeki güvenlik yetkililerinin bazı isimleri tutuklaması olumludur. Ancak Kerade ve Cadiriye mahalleleri cihat tüccarlarından kurtarılmalıdır" dedi

Mukteda es-Sadr / Fotoğraf: Reuters

Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr dün, Haşdi Şabi'ye gönderdiği kısa bir mektupta Bağdat mahallelerinin "cihat tüccarları" olarak tanımladığı şahıslardan kurtarılmasını talep etti.

Haşdi Şabi geçtiğimiz günlerde Bağdat'ta kendi şemsiyesi altında faaliyet gösteren grupların altı merkezini kapatmıştı.

Sadr, Twitter hesabından konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Haşdi Şabi içindeki güvenlik yetkililerinin bazı isimleri tutuklaması olumludur. Ancak Kerade ve Cadiriye mahalleleri cihat tüccarlarından kurtarılmalıdır.

Salahaddin kentinin Samarra ilçesinde Haşdi Şabi şemsiyesi altında faaliyet gösteren "Barış Tugayları"nın başında Sadr'ın bulunduğu biliniyor. Ancak Barış Tugayları, Haşdi Şabi'nin mevcut liderliğinden bağımsız ve nispeten uzak.

Haşdi Şabi'den yapılan açıklamaya göre Haşdi Şabi Emniyet Kurumu, dün kendi şemsiyesi altında faaliyet gösteren altı merkezin "Bağdat'taki yönetmelik ve talimatlara aykırı davrandığı" gerekçesiyle kapatıldığını duyurdu.

Açıklamada kapatmanın "siyasi, cezai veya başka nedenlerle değil, disiplin gerekçeli gerekçesiyle" gerçekleştiği belirtildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kapatma kararının "yönetmeliği ihlal eden herkesin takibi ve hesap verebilirliği" çağrısında bulunan Haşdi Şabi yönetiminin direktifleri kapsamında gerçekleştiği kaydedildi.

Bağdat'ın merkezindeki Cadiriye ve Kerada bölgelerinde, Haşdi Şabi bağlantılı olduğunu iddia eden silahlı gruplar bulunuyor. Bu bölgeler genellikle belirli konut sakinleri, tüccarlar ve varlıklı kişilere yönelik şüpheli eylem ve gasp operasyonları yürütmekle suçlanan geniş bir ticari çıkarlar ağının idare edildiği yerler olarak biliniyor. Söz konusu bölgelerde cinayetler ve dükkanlara saldırılar da gerçekleşiyor.

Yerel gözlemciler, Necef otoritesi tarafından desteklenen dini gruplara bağlı Barış Tugayları'nın kurulmasının ardından Haşdi Şabi güçlerinin genel yapısında net ve açık bir bölünmenin meydana geldiğine dikkat çekiyor.

Barış Tugayları son zamanlarda Haşdi Şabi liderliğinden koptu ve doğrudan, komuta ve mevzilenme açısından Silahlı Kuvvetler Başkomutanı'na bağlandı.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Şarku'l Avsat

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU