Cyberpunk 2077'nin yaratıcılarına çıkardığı bedel ağır oldu

Birçok kullanıcı teknik sorunlar sebebiyle oyundan şikayetçi

Oyunda Keanu Reeves de bir karakteri canlandırıyor (CD Projekt Red)

Cyberpunk 2077’i etkileyen teknik sorunlar, oyunun geliştiricisi ve yayıncısı CD Projekt Red’in hisselerinin üçte bir oranında değer kaybetmesine ve kurucularının 1 milyar dolardan fazla zarar etmesine neden oldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Birçok erteleme yaşayan Cyberpunk 2077’nin çıkışı birçok oyuncu tarafından merakla bekleniyordu. Ancak 10 Aralık'ta yayımlanmasından bu yana oyunda birçok sorun tespit edildi. Özellikle PlayStation 4, Xbox One gibi eski konsollarda ve zayıf bilgisayarlarda bu sorunlar çok daha yaygın.

Söz konusu sorunlar, stüdyonun özür dilemesine ve eski nesil konsol kullanıcılarına para iadesi yapılma kararı almasına yol açmıştı.

Bloomberg’ün haberine göre, bu kararlardan sonraki 6 gün içinde CD Projekt’in hisseleri, üçte bir oranında değer kayberken yöneticileri, Marcin Iwinski, Adam Kicinski, Piotr Nielubowicz ve Michal Kicinski’nin serveti 1 milyar dolardan fazla azaldı. Stüdyonun hisselerindeki büyük düşüş salı yüzde 2,5lik yükselmeyle durdu.

Analistler, bu durumun uzun süreli sonuçları konusunda farklı fikirlere sahip olsa da hataları düzeltme hızının gelir için çok kritik olacağı konusunda hemfikir. Zira Tomasz Rodak adlı bir analist, şu tespiti yaptı:

Şimdi hem stüdyonun hem de yönetimin itibarının üzerinde büyük bir yara açıldı. Sadece birkaç gün içinde, CD Projekt, en sevilen stüdyodan en nefret edilen haline geldi. Güveni geri kazanmak imkansız değil ancak çok fazla zaman ve çaba gerektiriyor.

Bununla birlikte, 10 Aralık’tan önce oyunun 12 aylık satışları ortalama 30 milyon kopya olarak tahmin ediliyordu. Yeni tahminlere göre, bu sayı 25,6 milyona düştü.

Ünlü oyun sitelerinden IGN, oyunun çoğunlukla olumlu bilgisayar incelemelerini, olumsuz konsol sürümü incelemelerinden ayırdı ve “tamamen farklı bir oyun” olduğunu bildirdi. IGN, oyunun iadesini önerirken şu ifadeleri kullandı:

Şu anda tek seçeneğiniz Cyberpunk 2077’yi temel konsol platformlarından birinde oynamaksa, birçok korkunç performans sorunu çözülene kadar hiç oynamamanızı tavsiye ediyorum.

PlayStation Store’dan kaldırıldı

PlayStation'ın sahibi Japonya merkezli Sony, yaptığı açıklamada Cyberpunk 2077’yi halihazırda almış kullanıcılara geri ödeme teklif etti ve oyun satışlarını gerçekleştirdiği mağazası PlayStation Store’dan bir sonraki duyuruya kadar kaldırdığını duyurdu.

 

Independent Türkçe, Bloomberg, Sputnik International

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU