Aydınlık yazarı: Perinçek ve Bahçeli üzerinden AK Parti’ye yükleniyorlar

“İlk hedef AK Parti ile MHP ve Vatan Partisi’nin arasının bozulması”

Fotoğraflar: AA

Aydınlık gazetesi yazarı İsmail Özçelik, “Biden ekibi” olarak bahsettiği muhalefet partilerinin AK Parti’ye MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek üzerinden saldırdığını iddia etti.

Özçelik, bugünkü köşe yazısında ABD Başkanlığı seçimini Joe Biden’ın kazandığı kesinleşince “Biden ekibinin” harekete geçtiğini söyledi.

Özçelik daha sonra şunları yazdı:

İki nokta öne çıktı. Biri “erken seçim” kampanyası. İkincisi de Ak Parti’ye karşı; Bahçeli ve Perinçek üzerinden saldırı. Akşener, Babacan, Davutoğlu, CHP, HDP sözcüleri; Hemen hemen her gün; Aynı nakaratı tekrarlayıp duruyorlar. Bahçeli ve Perinçek üzerinden; Ak Parti’ye yükleniyorlar.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Özçelik yazısının devamında şu görüşlerini dile getirdi:

Politikanın Washington’da belirlendiği; Sonra da düğmeye basıldığı çok açık. Şu anda ilk hedef; “Ak Parti ile; MHP ve Vatan Partisi’nin arasının bozulması; Parti içindeki dostlarının(!) Önünün açılması.

İçeride ve dışarıda, ittifakların dağıtılması. Ak Parti’nin; Kolay lokma haline getirilmesi. Milli politikalardan caydırılması; Rusya, Çin, İran’la ilişkilerin bozulması… Ak Parti’nin hizaya sokulması.” Bu da siyasi ve diplomatik kulislerde; “Ak Parti’nin kurtarılması(!)” Olarak sunuluyor.

Yazısının devamında benzer iddialarını dile getiren Özçelik, “Ama unuttukları bir şey var” diyerek yazısını şöyle sonlandırdı:

Türkiye yalnızlaşmıyor. Tam tersine, sırtını dönebileceği dostları artıyor. Şu anda sıkıntı yok mu? Var. Ekonomik kriz, korona salgını üst üste geldi. İşsizlik patladı. Ama sorunlar aşılmaz değil. ABD oyununu bozarız.” Durum bu, ABD’nin planları tutmaz…

 

Aydınlık, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU