Akit yazarı: FETÖ mahrem hiyerarşisi ile AK Parti arasında hiçbir zaman bir bağ kurulmadı

“Bu alçaklar bir tek gün bile hiç kimseye güvenmemişler”

Fotoğraf: AA

Akit yazarı Yaşar Baş, FETÖ ile AK Parti arasında hiçbir zaman bir bağ kurulmadığı görüşünü dile getirdi. Baş, “FETÖ denilen bu örgüt, hiçbir dönemde AK Parti’ye güvenmemiş ve kendini güvende hissetmemiş” yorumunu yaptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Baş, bugünkü köşe yazısında “Ak Parti - Fetö ilişkisi ne zaman bitti?” başlığını kullandı ve şunları yazdı:

Ortaya çıkanlar bize gösteriyor ki aslında hiç başlamamış. Bu örgütün askeri okullar ile başlayan sonrasında emniyet ve diğer devlet kurumlarına sızan kripto mahrem örgütü ile ne devletin kurumlarının ne de Ak Parti’nin herhangi ilişkisi hiç olmamış. Bu alçaklar bir tek gün bile hiç kimseye güvenmemişler.

Hadi örgütlenmeye başladıkları 70’li yıllar Türkiye’sinde kripto mahrem bir örgütlenmeye zorunlu hissedecekleri bir ortam vardı. Hadi darbe sonrasındaki Türkiye’nin 80’li yıllarında da kendilerini rahat hissetmediler. Hadi 28 Şubat rüzgarlarının teslim aldığı dönemde de kendilerini güvende hissetmediler. Bugün geldiğimiz nokta bize gösteriyor ki, kendilerini hiçbir zaman açık bir teşkilat olarak ifade etmemişler. 

Baş, ayrıca şu görüşlerini dile getirdi:

AK Parti iktidarları döneminde, yer üstündeki formel sistem hükümetle ilişki kurarken, diğer yandan yer altındaki karanlık yapı alternatif bir hiyerarşik düzen olarak varlığını sürdürmüş. Süreç içinde kazandıkları özgüven ile hükümeti devirmek için fırsat kollamışlar ve fırsatı bulduklarını düşündüklerinde de harekete geçmişler.

FETÖ iltisakı için bahsi geçen milatlar konusu başka bir konudur.  Ancak ortaya çıkan olaylar gösteriyor ki, FETÖ mahrem hiyerarşisi ile AK Parti arasında hiç bir zaman bir bağ kurulmamıştır.

 

Akit, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU