Facebook, ünlülerle hayranlarını bir araya getirecek platform kuruyor

Facebook daha önce benzerleri yapılan yeni bir video uygulaması üstünde çalışıyor

Facebook'a kısa süre önce tekel davası açılmıştı ve dava kapsamında WhatsApp ve Instagram'ı elinden çıkarmasının istenebileceği belirtilmişti (Reuters)

Facebook, kullarınıcıların ödeme yaparak ünlülerle ya da içerik üreticileriyle etkileşime geçebileceği yeni bir video platformu üzerinde çalışıyor. 

Bloomberg'in haberine göre Super ismi verilen platform içerik yaratıcılarının, girişimcilerin ya da ünlüleririn etkileşimli video etkinlikler düzenlemesine olanak sağlayacak. İzleyiciler dijital hediyeler alarak bahşiş bırakabilecek ya da canlı yayın sırasında görünerek soru sormak ya da selfie çekilmek için ödeme yapabilecek.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İçerik üreticileri canlı yayın sırasında farklı ürünlerin satışını da yapabilecek. Super, tekil uygulamaların veya diğer içeriklerin geliştirildiği Facebook'un Yeni Ürün Deneme ekibi içinde geliştiriliyor. 

Öte yandan Facebook sözcüsü Super'in hala test aşamasında olduğunu ve piyasaya sürülmediğini belirtti.

Koronavirüs pandemisi devam ederken daha fazla ünlünün ya da kullanıcının çeşitli uygulamalar üzerinden içerik üretmesi Super'in sırtını yasladığı temeli kuvvetlendirebilir. 

Axios'un haberine göre kullanıcıların arkadaşlarına veya ailelerine kişisel bir video mesaj göndermesi için ünlülere ödeme yapmasına olanak tanıyan Cameo isimli uygulama 2019'da 300 milyon dolar değerindeydi. 

WhatsApp ve Instagram gibi popüler uygulamaları satın alan Facebook dünyanın en baskın sosyal medya şirketlerinden biri. Facebook son dönemde Kovid-19 pandemisinin insanların fiziken bir araya gelmelerine engel teşkil etmesi nedeniyle özellikle video özelliklerine ve uygulamalarına eğiliyor. 

Şirket, pandemide kullanıcı sayısı muazzam düzeyde artan Zoom'la rekabet edebilmek için Nisan'da Rooms isimli sohbet özelliğini duyurmuştu. 

 

Independent Türkçe, Bloomberg, Axios

DAHA FAZLA HABER OKU