2021'de yayına girecek Matrix belgeseli "simülasyonda mı yaşıyoruz" sorusuna yanıt arayacak

Simülasyon fikrinin en meşhur örneği Matrix serisinin 4. filmi de 2021'de yayımlanacak

Matrix serisinde Neo karakterini canlandıran Keanu Reeves yeni filmin bir açk hikayesi olacağını söylemişti (Warner Bros)

Merakla beklenen A Glitch in the Matrix (Matrix'teki Kusur) isimli belgeselin yeni fragmanı, tüm insanlığın bir simülasyonda yaşadığı teorisine sıradışı bir bakış sunuyor. Belgeselin ismi ürpertici düşünceyi belki de en iyi biçimde işleyen Wachowski Kardeşler'in Matrix serisine atıfta bulunuyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Matrix serisinin de 4. filmle hayranlarının karşısına çıkacağı düşünüldüğünde yakın zamanda teorinin pek çok farklı açıdan tartışılacağı tahmin edilebilir. 

İnsanların diital bir simülasyonda yaşadığı fikrini ortaya atan Matrix serisi değilse de muhtemelen bu konsepti en iyi inceleyen popüler yapım o ancak bu fikir zamanla eğlence dünyasının ötesine geçerek felsefi tartışmaların fitilini ateşlemişti.  

Bu fikir Magnolia Pictures'ın yayımlayacağı A Glitch in the Matrix belgeselinde de derinlemesine incelenecek. 

Screen Rant'in haberine göre Rodney Asher'ın yönetmen koltuğunda oturduğu belgesel tartışmanın bilimsel, felsefi ve kültürel yansımalarına göz atmayı vaat ediyor. Belgeselde bir dizi enteresan röportajın yer alacağı belirtiliyor. 

 

 

A Glitch in the Matrix ve Matrix 4 muhtelemen 2021'in en çok tartışılan yapımları arasında olacak. 

Prömiyerini Sundance Film Festivali'nde yapacak belgeselin 5 Şubat'ta yayımlanması bekleniyor. 

 

Independent Türkçe, Screen Rant

DAHA FAZLA HABER OKU