CHP’li Özel’den Bahçeli’ye: ‘Andımız okunmuyorsa ben bu bütçeye evet demem’ desen ertesi sabah ilk andımızı Erdoğan okuyacak

Özel, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Bahçeli, Çavuşoğlu ve Erdoğan’a tepki gösterdi

Fotoğraf: AA

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye seslenerek, “Milli Eğitim bütçesi var, deseydin ya andımız okunmuyorsa ben bu bütçeye evet demem. Ertesi sabah ilk andımızı Recep Tayyip Erdoğan okuyacak mecbur” ifadelerini kullandı.

Özel, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bahçeli’ye seslenen Özel, “Milli Eğitim Bakanlığı bütçesi görüşülüyor; videolarınız dönüyor, ‘Eğer Türkiye’nin her yerine ne mutlu Türküm diyene yazdırmazsam, eğer andımızı tekrar okutmazsam, bunları Yüce Divan’da yargılatmazsam… Kendisine en ağır şeyleri söylüyor. Milli Eğitim bütçesi var, deseydin ya andımız okunmuyorsa ben bu bütçeye evet demem. Ertesi sabah ilk andımızı Recep Tayyip Erdoğan okuyacak mecbur. Sen he demezsen hiçbir şey olmuyor” dedi.

Özel, “Bu verilen kayıtsız şartsız desteğin millete bir faydası yok. Milli konu olur hep birlikte birleşiriz” diye konuştu.

“Çayları söyle geliyorum”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan da bahseden Özel, "Seçimden sonra dışişleri bakanımız görevi teslim alırken o odada olacağım. Çayları söyle geliyorum" dedi.

Özel şunları kaydetti:

Geçen gün Meclis’te bir söz vermiştim, bir söz de Mevlüt Çavuşoğlu’na. Sayın Çavuşoğlu, benim siyasi hayatımın en keyifli günü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin mermer bir eşiği var, o eşiği geçtik ve devir teslimi izledim. Ekrem İmamoğlu ile sizin büyükşehir belediye başkanınız arasında, pek keyifliydi. Geçen gün içerde bir hadsizlik yapan bakana da söyledim. Takvime bakmak lazım çok sıkışık devir teslimler olacak o gün ama Mevlüt Çavuşoğlu’na da söz olsun. Seçimden sonra dışişleri bakanımız görevi teslim alırken o odada olacağım. Çayları söyle geliyorum. Mevlüt Çavuşoğlu’nun görev tesliminde Özgür Özel o odada olacak. Seni yolcu edeceğiz, çayını içeceğiz. Sen gittikten sonra da üstüne bir keyif kahvesi içeceğiz, milletimizin yüzü gülsün diye.

"Senin çocuğunu işsiz bırakan Tayyip Erdoğan’dır"

Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için “Bu ülkede Tayyip Erdoğan olur demeden AK Parti’de kuş uçmaz. Bir bakan ondan habersiz istifa edemez. Etse de televizyonlar veremez. O he demeden 2 kere 2, 4 edemez” ifadelerini kullanarak, “Dövizi fırlatan Erdoğan’dır, enflasyonu fırlatan Erdoğan’dır. Yanlış yönettiği için senin çocuğunu işsiz bırakan Tayyip Erdoğan’dır. Senin dükkanını kapanmak zorunda bırakan Erdoğan’dır” ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU