MHP lideri Bahçeli'den AK Partili Kurtulmuş'a "parti kapatma" tepkisi

Bahçeli açıklamalarında "HDP açılmamak üzere kapatılmalıdır. Etnik bölücülüğü ve terörü referans alan hiçbir parti kuruluşuna da müsaade edilmemelidir" dedi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

ABD yaptırımlarına karşı dört partinin ortaklaştığı bildiriye Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) imza vermemesini eleştiren Bahçeli "Bilakis bu terörist ikmal yuvası Türkiye’ye saldırmış, ABD’nin yanında saf tutmuştur" ifadesini kullandı.

Bahçeli paylaşımlarında muhalefete ve AK Partili bazı yöneteicilere de tepki göstererek "HDP’nin kapatılmasına karşı çıkan CHP’li sözcüler, demokrasi istismarcısı İP’in Başkanı ve AK Parti’nin içindeki bazı yöneticiler cevap versinler; Türk devletinin ihaneti beslemesi, mermi, bomba, mayın, keleş masraflarını karşılaması olacak ve makul görülecek şey midir?" açıklamasında bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Mesele ihaneti cealandırmaktır"

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, NTV canlı yayınında yaptığı değerlendirmelerde MHP lideri Bahçeli'nin "HDP Kapatılmalıdır" açıklamasına da değinerek "Parti kapatmalarının Türkiye'de olumlu sonuçları görülmedi" ifadesini kullanmıştı.

İsmini vermeden Kurtulmuş’u da hedef alan Bahçeli şöyle devam etti:

Esnaf gezip sahte üzüntü mesajları veren İP’in Başkanı, teröristlerin finanse edilmesine yüzsüzce sessiz kalman onayladığın anlamına gelmiyor mu? Diyorlar ki, “Parti kapatmanın Türkiye’de olumlu bir sonucu görülmedi.” Mesele parti kapatmanın ötesinde ihaneti cezalandırmaktır.

"Ya terörizm ya temizlik, ya bölücülük ya da huzur"

Bahçeli HDP’nin kapatılması talebini de yinelerek “Etnik bölücülüğü ve terörü referans alan hiçbir parti kuruluşuna da müsaade edilmemelidir. Gerekirse Anayasa’da düzenleme yapalım, gerekirse Siyasi Partiler Kanunu ve Türk Ceza Kanunu’nda reform yapalım, bu kanayan yarayı durduralım. Zehirli haşeratla mücadele milli haysiyete muhteşem hizmettir. Bölücülükle mücadele istiklalimize onur verici destektir. Artık seçenek kalmamıştır: Ya terörizm ya temizlik, ya bölücülük ya da huzur. Her siyasi parti tarafını ve tercihini yapmalıdır” açıklamasında bulundu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU