Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milli hava savunma füze sistemi HİSAR-A+ göreve hazır

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu zamana kadar gizli yaptırımlarla, dolaylı müdahalelerle engellemeye çalıştıkları bu işi yerli milli ürünlerle envantere almaya hazır hale getirdik. HİSAR A + füzemizin seri üretimi hayırlı olsun" diye konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara-Niğde Otoyolu 2’nci kesim açılış törenine canlı bağlantı ile katıldı.

Yap-işlet-devret modeliyle Türkiye’ye kazandırılan ve bağlantı yollarıyla toplam uzunluğu 330 kilometreyi bulan otoyolun birinci ve üçüncü kesimlerinin eylül ayında hizmete açıldığını hatırlatan Erdoğan, şunlaır söyledi: 

Bugün de yıl bitmeden ikinci kesimini trafiğe açarak yolun tamamını devreye almış oluyoruz. Bu otoyol Avrupa, Ortadoğu, Asya transit koridorunun önemli bir parçasıdır. Marmara, İç Anadolu, Akdeniz, Güneydoğu Anadolu bölgelerimizi birbirine bağlayan bu proje sayesinde Edirne’den Şanlıurfa’ya kadar kesintisiz otoyol ulaşımı mümkün hale gelmiştir. Eylül ayındaki açılışta da ifade ettiğim gibi, mevcut güzergahta 4 saati bulan seyahat süresi mesafenin de kısalmasıyla artık neredeyse yarı zamanda tamamlanabilecektir. Bu otoyolun ülkemize sağlayacağı vakit ve yakıt tasarrufu sayesinde yılda 2,6 milyar liranın üzerinde katkısı olacaktır. Kazaların azalmasıyla can ve mal güvenliğinin artması zaten en önemli kazancımızdır. Bölgedeki önemli turizm merkezlerimize ulaşımın kolaylaşmasının yapacağı katkıyı da bu hesaba ilave etmek gerekiyor. Otoyol etrafına dikilen fidanlar ve yapılan çimlendirme ile bu güzergahtaki bozkırı yeşile dönüştürüyoruz. Akıllı yol olarak tasarlanmış olması bu otoyolu diğerlerinden farklı kılan bir diğer önemli özelliktir.

 

20201216_2_45887100_60680404.jpg
Fotoğraf: AA

 

Muhalefete tepki

Kabine Toplantısı'nın ardından esnafa yönelik yeni destek paketini açıkladıklarını hatırlatan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

İçinden geçtiğimiz tarihi dönemde en büyük gücümüz birliğimiz, beraberliğimiz kardeşliğimizdir. Her kim ki bunları hedef alarak bozgunculuk peşinde koşuyorsa emin olunuz tek amacı ülkemizin bu tarihi sıçrayışına engel olmaktır. Türkiye’yi istedikleri şekilde yönlendiremeyenlerin, ülke içindeki muhalefeti ve kurumları maşa olarak kullanma gayretlerini yakından takip ediyoruz. Son 7 yıldır uğradığımız her saldırıyı nasıl boşa çıkarttıysak bu beşinci kol faaliyetlerini de aynı şekilde hüsrana uğratacağız. Demokrasimizi ve ekonomimizi hep daha ileriye taşıyarak 2023 hedeflerimize adım adım ilerleyerek büyük ve güçlü Türkiye’yi inşa görevini hep birlikte gerçekleştireceğiz.

"HİSAR A + füzemizin seri üretimi hayırlı olsun"

Savunma sanayiinden yeni müjdelerin de geldiğini belirten Erdoğan, "ASELSAN ve ROKETSAN tarafından geliştirilen ilk milli ve yerli hava savunma füze sistemimiz HİSAR-A + envantere giriş öncesi son kabul testi yapıldı. TÜBİTAK SAGE tarafından geliştirilen harp başlığı kullanılarak 11 Aralık’ta yapılan atışta yüksek hızlı hedef uçak, uçuş menziline uzak menzilde başarıyla vuruldu. Aslında bu son test birkaç ay gecikti. Sebebi, normal şartlarda yurt dışından tedarik edilen bir parçaya ambargo uygulandı. Sonra ne oldu? Yerli parçayı kısa sürede geliştirdik, füzemize entegre ettik ve işte kısa bir gecikme ile neticeye ulaştık. Bu zamana kadar gizli yaptırımlarla, dolaylı müdahalelerle engellemeye çalıştıkları bu işi yerli milli ürünlerle envantere almaya hazır hale getirdik. HİSAR A + füzemizin seri üretimi hayırlı olsun. Bu güzel hizmetten dolayı Savunma Sanayii Başkanlığımızı, ASELSAN’ı, ROKETSAN’ı, TÜBİTAK SAGE’yi, projede emeği geçen herkesi şahsım, milletim adına tebrik ediyorum" diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Savunma Sanayii Başkanlığının Twitter hesabından yapılan videolu paylaşımda da TÜBİTAK SAGE tarafından geliştirilen harp başlığı kullanılarak yapılan atışta, yüksek hızlı hedef uçağın, uzak menzille başarıyla vurulduğu belirtildi.

 

İHA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU