Çağdaş Atan: Basın toplantısında soru gelmeyeceğini biliyordum, tepkim yazılı veya telefonla soru gelmemesineydi

Alanyaspor Teknik Direktörü Çağdaş Atan, Dim TV canlı yayınında Beşiktaş maçı sonrası basın toplantısında yaşananlarla ilgili açıklamalarda bulundu

Çağdaş Atan / Fotoğraf: @Alanyaspor

Türkiye Süper Lig'in 12. haftasında Aytemiz Alanyaspor, sahasında ağırladığı Beşiktaş'ı 2-1 mağlup ederek geceye damga vurdu.

Karşılaşma sonrası Alanyaspor Teknik Direktörü Çağdaş Atan, galibiyeti değerlendirdiği basın toplantısının sonunda müsabakayla ilgili soru bekledi.

Medya mensuplarından herhangi bir soru gelmemesine şaşıran genç teknik adam bu şaşkınlığını, "Soru yok mu arkadaşlar?" sözleriyle gösterdi ve ekledi: "O zaman gelmenize ne gerek vardı?"

Dim TV canlı yayınına katılan Atan, hakkındaki eleştirilere yanıt vererek, yaşananları anlattı.

Alanya'nın yerel basınıyla ilgili bir sorununun olmadığını dile getiren Atan, şöyle konuştu:

Orada Teoman ile basın toplantısına çıktığımızda içeride bir kadın muhabir arkadaş bir de genç bir arkadaş ile kameraman vardı. Ben onlardan zaten soru gelmeyeceğini biliyorum. Bizim beklentimiz orada ya da şok oluşumuz, Teoman'a yazılı, telefonla veya Whatsapp'tan bir soru gelmemiş olmasınaydı. Bazı ajans sahipleri ve ajanstaki bazı arkadaşlar bu olayı farklı yere götürdüler. Benim asla ve asla oradaki ajans çalışanlarına, orada bulunan muhabir arkadaşlara ve yerel basına bir tepkim olmadı. Benim tepkim sadece Teoman'a Whatsapp üzerinden veya yazılı olarak soru gelmemesineydi. Umarım bu konu bu şekilde açıklık kazanır. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Flaş röportajla aynı şeyi konuşacaksak basına gelmeye gerek yok anlamında söyledim"

Konunun farklı yerlere çekildiğini öne süren Atan, şu ifadeleri kullandı:

Bazı ajans sahipleri konuyu kendi üzerinden algılamışlar. Asla ve asla ajanslara veya çalışanlarına serzenişim olmadı. Zaten kimseyi hedef göstermedim, suçlamada bulunmadım ve basın toplantısından ayrıldım. Çıkarken de söylediğim şey 'Basına da gerek yok' diye tercüme edilmiş. Ben orada Teoman'a şunu söyledim: Yukarıda flaşla aynı şeyi konuşacaksak basına gelmeye gerek yok anlamında söyledim. Teoman beni basın toplantısına çağırırken, 'Hocam basına gidiyoruz' diye çağırıyor. biz onu kısa olarak kullanıyoruz. Ben onu 'Basına gelmeye gerek yok' anlamında söyledim. Basına gerek yok demedim.

Alanyaspor'da antrenmaları tamamen basına kapatmayıp yasaklamadıklerını belirten Atan, bu konuda alınan kararları şöyle aktardı:

Tamamen benim aldığım bir karar da değil. Kulüple ortaklaşa aldığımız bir karar. Bazı temenniler direk bana gelmiyor. Ben yerel basının böyle bir temennisi olduğunu bilsem,  bunun karşılığını zaten veririz. Hatırlarsanız Rosenborg maçından önce antrenmanı basına açtık. Bizim bununla ilgili bir problemimiz yok. Yanlış anlaşılmasın pandemi dönemindeyiz ve oyuncularımızı korumak zorundayız. Ayrıca sizi de korumak için bunu yapıyoruz. Çünkü bizim içimizde de vakalar var. Oyuncuları biliyorsunuz ama altyapı oyuncularında, antrenörlerde, masörlerde de oluyor. Bizim amacımız sizi korumak. Yoksa iki-üç haftada bir açmak benim için problem değil. 

"Kulüple, temsilcimle benim aramda olan bir anlaşma var. Sadece sezon başında ve devre arasında röportaj vereceğim"

Bu konuda sert bir tutumu olmadığını dile getiren Atan, "Benim sadece bir tutumum var. Kulüple, temsilcimle benim aramda olan gizli, yazılı olmayan bir anlaşma var. Ben sadece sezon başında ve sezon ortasında yani devre arasında özel röportaj vereceğim diye bir anlaşma bu. Sadece özel röportaj vermiyorum" dedi.

Olayın meydana gelmesinin ardından bu konudaki tüm gelişmeleri takip ettiğini söyleyen Atan, sözlerini şöyle sürdürdü: 

Bazı ajans sahipleri maçtan sonra soru sordurmadığımı söylemiş. Bizim asla öyle bir şeyimiz olmadı. Konuşmaya ve interaktifliğe açığız. Herkes sorusunu sorabilir. Biz de cevabımızı veririz. Böyle bir problemimiz yok. Galibiyetten sonra da mağlubiyetten sonra da hiç önemli değil. 

"Lig başlamadan zirvede olacağımızı tahmin ediyorduk"

Atan, "Şampiyonluk sözü ağzınızdan çıktı ve taraftarlar bu söylemi dile getirmeye başladı. Takımla ilgili ocak ayından sonra hedefleriniz nedir" sorusuna şu yanıtı verdi:

Şampiyonluk kelimesini kullandım. Takımın teknik direktörü benim. Oyuncularla her gün beraber olan benim. Geçen sene de çok başarılı bir Alanyaspor vardı ama biz daha farklı bir oyun oynayıp, futbolcularımızı daha değerli hale getirmek istedik. Saha içindeki performanslarıyla değerlerini katlamalarını istedik. Antrenmalara başladığım ilk andan itibaren zirveye ulaşmak için hiç vazgeçmemelerini söyledik. Aut atışlarından, hücum varyasyonlarımıza kadar... Oyuncularımız ilk günden beri o kadar güzel reaksiyon verdi ki biz lig başlamadan da zirvede olabileceğimizi tahmin ediyorduk. Şampiyonluk kelimesi insanları baskı altına alaiblir ama biz bunu oyuncularımızla konuştuk. Hepimiz bu yolda yürüyebileceğimizi, zirvede olabileceğimizi düşündük. Şampiyon oluruz-olamayız o ayrı bir konu ama bizim amacımnız ligin zirvesinde yer almak.

Takımdaki eksikliklerle ilgili de konuşan genç teknik adam, yapılan her şeyin plan dahilinde olduğunu kaydederek, şu değerlendirmeyi yaptı:

Oyuncular üzerinden değerlendirme yapmayı sevmiyorum. Ama Taydur için ayrı bir parantez açabiliriz. Tayfur'a herkesin içinde hakkını teslim ettim. Tayfur Kovid-19 nedeniyle iki haftadır takımdan ayrıydı. Antrenmanlarla kendisini hazır tuttu. Takımda saygı duyduğum, değer verdiğim ve jokerim olan bir oyuncu. Sezon başı kampında stoper de oynattım. Sağ bekte de sağ önde de oynattım. Takıma büyük katkılar verdi. Bu maçta da katkı vereceğinden hiç şüphem yoktu. 

"Başkanımız ve yönetimimizle bir toplantı yapıp rotasyonumuzu güçlendirebiliriz"

Atan, Alanyaspor'un transfer planlarıyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

Takımın kadro olarak kötü olduğunu düşünmüyorum ancak oyuncularımızın ya da rakiplerin Kovid-19'a yakalanma olasılığını da düşünürsek, futbolcuları yitirebiliriz. Sezon sonuna kadar kimse Kovid-19'a yakalanmayacak ve sakatlık da olmayacak garantisi verilirse bu kadro bana yeterli. Ama bu şartları göz önünde bulundurursak. Başkanımız ve yönetimimizle bir toplantı yapıp rotasyonumuzu güçlendirebiliriz. Ama bunun için devre arasına kadar gidişatı, hangi oyuncumuzdan ne kadar faydalanıyoruz, sakatlık durumlarını görmemiz lazım. Ondan sonra transfer politikası uygulayabiliriz. 

Alanyaspor'un Beşiktaş'a attığı ve 11 oyuncunun 21 pasta kaleyi bulduğu golle ilgili konuşan Atan, şu ifadeleri kullandı:

Aslında geriye giderseniz içeride bir maçta daha olmuştu. 11 oyuncu değdi, topun temposu daha farklı çok etkili olduğumuz bir hücumdu. Bu golden dolayı oyunculara tişört borçluyum. Antrenmanlarda çalışırken bu golü atmaları karşılığında  onlara tişört alacağımı söylemiştim. Prim almayı bekliyoruz. Geldiğinde tişörtlerini alacağım. Bütün başarı oyuncularındır, başarısızlık varsa benimdir. Oyuncularım bu zor oyuna cevap vermese biz bu şekilde oynayamazdık. Belki de en başında bocalayabilirdik. En büyük takdiri oyuncularım hak ediyor. Bakasetas penaltı kaçırsa bile tekrar topun başına gelebilir. Aynı konuşmaları takım içerisinde yapıyoruz. Penaltı kaçar. Kimler nerelerde kaçırıyor. Bakasetas her şeyin farkında. Gerektiğinde, kaçıracağını anladığında diğer arkadaşına bırakacak kadar da olgun bir oyuncu. 

Atan yönetimindeki Aytemiz Alanyaspor, Süper Lig'de geride kalan 12 haftayı, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin önünde 26 puanla zirvede tamamladı.

 

Independent Türkçe, Dim TV

DAHA FAZLA HABER OKU