Bahreyn Katar'a karşı yeni deniz gücü kurdu

Bahreyn İçişleri Bakanlığı, kara sularında görev yapacak "silahlı bir genel kolluk kuvveti" kurulduğunu duyurdu

Fotoğraf: Twitter

Bahreyn İçişleri Bakanlığı, sahil güvenlik teşkilatı bünyesinde kara sularında görev yapacak silahlı bir genel kolluk kuvveti kurulduğunu açıkladı. Böylece söz konusu kolluk kuvveti istenilen yer ve zamanda sahip olduğu güç ile tehlike anında harekete geçebilecek. Bakanlığın açıklamasına göre bu adım, Bahreyn sahil güvenlik polisinin Katar sahil güvenlik devriyeleri tarafından provokasyonlara ve tehditlere maruz kalması sebebiyle atıldı.

Katarlı yetkilileri, Bahreyn vatandaşlarının haklarını ihlal etmekle itham eden Bahreyn İçişleri Bakanlığı resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Katar sahil güvenlik devriyelerinin, sahil güvenlik polisimize yönelik tacizleri kesinlikle kabul edilemez. Katar sahil güvenlik devriyelerinin sahil güvenlik polisimize yönelik tacizi, Katar’ın Bahreyn vatandaşlarını hedef alan politikalarının bir uzantısıdır. Bahreyn vatandaşlarının geçim ve rızık teminini etkileyen tüm ihlallerden Katar tarafı yasal sorumluluk taşımaktadır. Bahreyn halkı Katarlı yetkililerden bu eylemleri beklemiyor. Katar'ın davranışı Bahreyn vatandaşlarını hedef alıyor ve geçim kaynaklarını kısıtlıyor. Katar politikaları, ülkelerini birbirine bağlayan özel ilişkilere ve ortak kader inancına dayanan Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi (KİK) ilkelerini yansıtmamaktadır.

Bahreyn, bu ayın başlarında, Katar'ın "Deniz Manevrası" tatbikatını sona erdirmesinin ardından kendilerine ait iki sahil güvenlik botunu durdurduğunu açıkladı. Bahreyn İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Katar sahil güvenlik devriyeleri iki botumuzu kara sularında taciz etti, ardından botlarımız bu tacize karşılık verdi. Katar sahil güvenlik devriyeleri botlarımızı alıkoydu ve silah kullanmakla tehdit etti. Ardından botlarımızın operasyon odasıyla iletişim kurmalarını engelledi."

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Şarku'l Avsat

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU