Tarantino teorisi: Leonardo DiCaprio, Zincirsiz’de Rick Dalton’u oynadı

Teori, filmi izleme yolunuzu kökten değiştiriyor

Bir meta-teori, Quentin Tarantino filmi Zincirsiz’in (Django Unchained), aslında film içinde film olduğunu öne sürüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Birkaç Reddit kullanıcısı, Jamie Foxx ve Christoph Waltz’in oynadığı 2012 yapımı western filminin aslında, yönetmenin en son filmi Bir Zamanlar… Hollywood’da (Once Upon a time in Hollywood) ile aynı dünyada çekilen ve yayımlanan bir film olup olmadığını merak ediyor.

Bu, filmin dünyasında, kötü karakter Calvin Candie’nin aslında Leonardo DiCaprio tarafından değil, aktörün Bir Zamanlar… Hollywood’da'ki karakteri Rick Dalton tarafından canlandırıldığı anlamına geliyor.

Teori, Zincirsiz’in Lancer, Dalton’ın Operazione Dyn-omite! ve The Fourteen Fists of McCluskey gibi diğer film ve televizyon projelerinin yanı sıra başrol oynayacağı bir diğer yapım olduğuna işaret ediyor.

Bir Zamanlar… Hollywood’da filminde Dalton, aslında Candie’yle bazı benzerlikleri bulunan kötü karakter Lancer’i oynuyor. Dolayısıyla Dalton’ın bu rolü üstlenmiş olması uzak bir ihtimal değil.

Teoride “An itibariyle Bir Zamanlar… Hollywood’da’dan sonra Dalton’a ne olduğuna dair hiçbir fikrimiz yok. Tarantino, 1969’dan sonra kendisinin iyi bir sükse yaptığını söylemişti” ifadeleri yer alıyor.

Bir diğer teori, Dalton’ın alev silahıyla Nazi’leri öldüren bir karakteri canlandırdığı The Fourteen Fists of McCluskey’nin aslında, 2009 yapımı Soysuzlar Çetesi’nde (Inglourious Basterds) görülen olaylardan esinlenen bir film olduğunu öne sürüyor.

2019’da Tarantino’nun, Zincirsiz’in devam filmi üzerinde çalıştığı duyurulmuştu.

Proje kendisinin kaleme aldığı ve karakterin 2012 yapımı filmde tasvir edilen olayların ardından neyle uğraştığını gösteren mini çizgi roman serisinin bir uyarlaması olacak.

The Independent’ın, bu yıl “En iddialı” filminin gişede çuvalladığını düşünmesinin sebebini açıklayan Tarantino’yla ilgili haberi burada.

Yönetmenin en iyi 30 karakteri hakkındaki sıralamamızıysa burada bulabilirsiniz.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU