Selvi: Bahçeli reform sürecinin çerçevesini tayin etti

“HDP’nin kapatılmasına yönelik bir çalışma yapıldığı bilgisine sahip değilim”

Fotoğraf: AA

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “HDP’nin kapatılması” çağrısıyla iktidarın yapmayı planladığı hukuktaki reform sürecinin çerçevesini çizdiğini söyledi.

Selvi, bugünkü köşe yazısında “Türkiye reformlara yönelmişken HDP kapatılacak mı sorusu gündeme geldi. Bahçeli’nin HDP’nin kapatılması yönündeki çağrısının cumhur ittifakının ortak politikası olmadığı belli oldu” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Selvi, yazısına şöyle devam etti:

AK Parti, kapatma davasına muhatap olmuş, ayrıca geçmişte partileri kapatılmış bir siyasi gelenekten geldiği için parti kapatmayı zorlaştıran yasal düzenlemeler yapan bir iktidar oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın parti kapatmaya sıcak bakmadığı biliniyor.

HDP, parti kapatmalar nedeniyle oluşan mağduriyetten beslenerek büyüdü. HEP ve DEP’in kapatılmasıyla başlayan süreç sonucunda HDP bugün yüzde 10 seçim barajını aşan bir parti konumuna ulaştı.

Selvi, ayrıca şu görüşünü dile getirdi:

HDP’nin kapatılmasına yönelik bir çalışma yapıldığı bilgisine sahip değilim. Ancak Bahçeli’nin HDP’nin kapatılması yönündeki çağrısının üzerinde durulmayan bir yönü var. Bahçeli, böylece reform sürecinin çerçevesini de tayin etmiş oldu.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU