Kaftancıoğlu hakkında 10,5 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi

Kaftancıoğlu hakkında "suç işlemeye tahrik" ile "suçu ve suçluyu övme" suçlarından toplamda 9 aydan 10 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı. İddianame kabul edilirse Kaftancıoğlu’nun yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak

Fotoğraf: AA

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un evinin fotoğraflarının çekilmesine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, “suç işlemeye tahrik” ile “suçu ve suçluyu övme” suçlarından toplamda 9 aydan 10 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi.

Aynı davada Kaftancıoğlu hakkında takipsizlik kararı verilmesinin arından, Altun karara itiraz etmişti. Bunun üzerine takipsizlik kararı kaldırılarak, Kaftancıoğlu hakkında iddianame düzenlendi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş'ın 21 Nisan 2020 tarihinde saat 12.50 civarında aynı partiye mensup iki kişiyle birlikte Üsküdar ilçesi Kuzguncuk mahallesine geldiği ve Altun ile ailesi tarafından kullanılan bahçeli evi görüş alanına alarak kendisine ait cep telefonuyla fotoğraf çektiği anlatıldı. Bu şekilde kayda aldığı görüntüyü de partisinin il başkanı olan şüpheli Kaftancıoğlu'na göndermek suretiyle ifşa ettiği belirtildi.

Altun’un avukatının Cumhuriyet Başsavcılığı’na müracaat ederek bu eylemden sonra şüpheli Canan Kaftancıoğlu şahsi Twitter hesabından yayımladığı "CHP ilçe başkanı görevini yaparak ve partisinin talimatıyla inşaatın yasak olduğu arsayı kontrol etmek için gitmiştir, yine gidecektir. CHP ilçe başkanına kamunun malım koruduğu, halkın hakkım hukukunu gözettiği için kimse dokunamaz" şeklindeki yazılarla atılı suçları işlediğini ihbar ettiği aktarıldı.

Kaftancıoğlu’nun savunmasında suçlamayı kabul etmediğinin kaydedildiği iddianamede, soruşturma neticesinde şüpheli tarafından yayımlanan yazıların Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'yla teminat altına alınan ifade ve eleştiri özgürlüğü sınırları dahilinde vücut bulup suç teşkil etmeyeceğinden bahisle kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verildiği, ihbar edenin itirazı üzerine bu kararın İstanbul Anadolu 8. Sulh Ceza Hakimliği tarafından kaldırıldığı hatırlatıldı.

İddianame gönderildiği Anadolu 13. Asliye Ceza Mahkemesi’nce kabul edilirse şüpheli Kaftancıoğlu’nun yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

CHP: Kaftancıoğlu'na tebligat gitmedi

CHP'den "Kaftancıoğlu 10,5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldığına yönelik henüz elimize ulaşmış bir tebligat bulunmamaktadır" açıklaması yapıldı.

Yapılan açıklamada, "İl Başkanımız Dr. Canan Kaftancıoğlu hakkında açılan bu davayı da daha önceki hukuki süreçlerde olduğu gibi basından öğrendiğimizi bilgilerinize sunarız" denildi. 

Ayrıca Kaftancıoğlu sürece ilişkin olarak “Her zaman olduğu gibi halkın ve kentin haklarını savunmaya devam edeceğim. Açılan mesnetsiz davalar şahsımdan ziyade toplumu sindirmek ve korku toplumu yaratmak içindir. Benim için en yetkili mahkeme toplumun vicdan mahkemesidir ve sarayın pergolacısı da dahil hiç kimse beni haklı mücadelemden vazgeçiremeyecektir”  değerlendirmesi yaptı.

 

Independent Türkçe, İHA

DAHA FAZLA HABER OKU