DEVA Parti'li Yeneroğlu'ndan Soylu'nun konuşmasına tepki: Ucuz popülizm

Bütçe görüşmelerinde konuşan Yeneroğlu, "Bu bütçenin dayandığı varsayımlar ve ortaya koyduğu hedefler daha Meclis'e sevk edildiği gün hükümsüz hale gelmiştir" dedi

Fotoğraf: AA

DEVA Partisi Hukuk ve Adalet Politikalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, 2021 Bütçe görüşmelerinde açıklamalarda bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Meclisteki konuşmasını eleştiren yeneroğu şunları kaydetti:

Zenginlerimiz varlıklarını yurt dışına çıkartıyorsa, gençlerimizin nerdeyse yüzde 80’i Türkiye’de yaşamak istemiyorsa, artık bunun sebeplerini başkalarında aramayı bırakmak, aynaya bakmak lazım. Hepimiz biliyoruz ki sebep kuvvetler ayrılığını ve hukukun üstünlüğünü reddeden keyfi yönetimdir. Tezahürü de dün maalesef alkışladığınız o bağıran adamın ucuz popülizmi ve hukuk devletini tanımayan faşizan eğilimleridir! Tek adam yerine geçmek için şehitlerimizin üzerinden yürüttüğü zehirli siyasettir! Onu acziyeti ile baş başa bırakacağız

2021 bütçesine ilişkin de değelerlendirmelerde bulunan Yeneroğlu, "Bu bütçenin dayandığı varsayımlar ve ortaya koyduğu hedefler daha Meclis'e sevk edildiği gün hükümsüz hale gelmiştir" dedi.

Bütçede 2021 yılı için öngörülen yüzde 5,8 oranındaki büyümenin gerçeklikten kopuk olduğunu söyleyen Yeneroğlu, "Yüzde 8 oranındaki enflasyon varsayımı daha mürekkebi kurumadan geçersiz hale gelmiştir. Bütçede esas alınan kur varsayımı gerçekçiliğini kaybetmiştir. Dolayısıyla bu bütçenin gelir, harcama ve açık tahminleri anlamını yitirmiştir" dedi.

Yeneroğlu şöyle devam etti:

Bütçe Kanunu ile ilgili DEVA Partisi adına kısaca görüşlerimizi paylaşacağım. Bütçelerin en önemli iki fonksiyonu vardır. Birincisi vatandaşımızın, iş dünyasının ve yatırımcıların ekonomi politikalarına olan güvenini artırarak makroekonomik istikrara katkıda bulunmaktır. İkincisi Ülke kaynaklarını doğru ve ihtiyaç duyulan alanlara tahsis ederek ülke kalkınmasına, yoksulluğun giderilmesine ve gelirin dağılımının iyileştirilmesine katkıda bulunmaktır. Ancak bütçe kanununu inceleyen herkes görecektir ki, 2021 bütçesi bu işlevleri yerine getirmekten çok uzaktır.

 

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU