TİP Genel Başkanı Erkan Baş: Perinçek'i hiçbir zaman ciddiye almadım

Perinçek’in 140 Journos’ta yaptığı açıklamalar Baş’ın tepkisini çekmişti. Baş yeni bir açıklamayla Perinçek’i hayatının hiçbir döneminde ciddiye almadığını ifade etti

Ekran alıntısı: Olay TV

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile ilgili olarak, “Hayatımın hiçbir döneminde Perinçek’i ciddiye almadım” açıklaması yaptı.

Olay TV’de İpek Özbey’in sunduğu Sadece Soruyorum programına konuk olan Baş, Perinçek’in 140 Journos kanalının ‘Kısmen İktidar’ adıyla yaptığı belgeselde kullandığı ifadeleri değerlendirdi.

Doğu Perinçek belgeselde, 70 öncesi gençlik hareketleri ve Türkiye İşçi Partisi dönemini anlattığı bir bölümde Deniz Gezmiş ve Mahir Çayan'ın dolduruşa geldiğini, onların kulaklarını çektiğini söylemişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Milli Demokratik Devrimi savunanların Türkiye İşçi Partisi’nden tasfiye edilmeye başlandığını ve bunun büyük bir infial yaratarak herkesin kendi etraflarında toplanmaya başladığını iddia eden Perinçek, 70’li yıllarla beraber silahlı mücadelenin tartışılmaya başlandığını, Mihri Belli’nin ise bunun yanlış olduğunu bildiği halde Deniz Gezmiş ve Mahir Çayan gibi isimleri ‘idare ettiğini’ söylemişti.

Perinçek, “Genç çocuklar dolduruşa geldi. Denizler, Mahirler falan dolduruşa geldi. ‘Silahlı mücadeleyi hemen başlatacağız’ falan. Hem teorik birikimim var, biraz da yaşça Deniz’den, Mahir’den falan büyüğüm. Hepsinin kulağını çektim yani” ifadelerini kullanmıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU