İrfan Fidan’dan eşini darp ettiği iddialarına yanıt: AYM adaylığım öncesi FETÖ’nün itibarsızlaştırma operasyonu

“Yalan, ortaya atanlar hakkında suç duyuru yapılıyor. Tazminat davası açacağım”

Fotoğraf: AA

Yargıtay’a atanan eski İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan, eşine şiddet uyguladığına yönelik iddiaların Anayasa Mahkemesi (AYM) adaylığı öncesi çıktığını belirterek “FETÖ’nün itibarsızlaştırma operasyonu” yanıtını verdi.

Sosyal medyada İrfan Fidan’ın eşine şiddet uyguladığına yönelik bazı iddialar ortaya atıldı. Darp edildiği öne sürülen eşin Fidan’ı Hakim ve Savcılar Kurulu’na (HSK) şikayet ettiği de bir başka iddia olarak ortaya atıldı.

Cumhuriyet’ten Seyhan Avşar’a konuşan Fidan iddiaları yalanlayarak ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

Fidan, “Yalan, ortaya atanlar hakkında suç duyuru yapılıyor. Tazminat davası açacağım” dedi. Fidan, böyle bir iddianın neden ortaya atıldığı sorusuna ise şu yanıtı verdi:

AYM adaylığım öncesi FETÖ’nün itibarsızlaştırma operasyonu.

Haberde Fidan’ın “Kim ya da kimler hakkında suç duyurusunda bulunacaksınız” sorusunu  yanıtsız bıraktığı ifade edildi.

İddiaların ardından HSK’den yapılan yazılı açıklamada, “Sosyal medyada, üst düzey bir yargı mensubu hakkında birtakım iddialar içeren şikâyet dilekçesinin kurulumuza iletildiği belirtilmiş ise de bahsedilen iddiaları içeren bir şikâyet dilekçesinin kurulumuza başsavcılıklar aracılığı ile veya başka bir yolla gönderilmediği, kurulumuz sekreteryasında bu içerikte bir dilekçenin bulunmadığı hususu kamuoyuna saygı ile duyurulur” denildi.

 

Cumhuriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU