Erdoğan: Milletimizin hiçbir ferdini salgın döneminde yalnız bırakmadık

Erdoğan, “Kiralarda vesaire düzenlemelere gidiyoruz. Onları da kısa zamanda büyük ihtimalle kabine toplantımızın ardından açıklayacağız" dedi

Erdoğan "Ülkemizi yeniden cazibe merkezi yapacak reformların hazırlıkları içindeyiz" dedi / Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep’te Düzbağ İçme Suyu İsale Hattı ve Doğanpınar Barajı Açılış Töreni’ne Vahdettin Köşkü'nden canlı bağlantıyla katıldı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hukuk ve ekonomi alanında yapılacak reforma çalışmalarına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemizi yeniden cazibe merkezi yapacak reformların hazırlıkları içindeyiz" dedi.

“Sınırlamaları peyderpey kaldıracağız”

Koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirler hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnşallah vaka ve ağır hasta sayılarının hedeflediğimiz seviyelerin altına düşmesiyle sınırlamaları peyderpey kaldırmaya başlayacağız" dedi.

Kiralarda düzenleme yapılacak

"Salgının dünya ile birlikte ülkemizi de etkilediği bir dönemde ne sağlık hizmetlerimizden ne de yatırımlarımızdan taviz veriyoruz. Milletimizin hiçbir ferdini salgın döneminde yalnız bırakmadık” diyen Erdoğan, kiralarda düzenleme yapılacağını ve büyük ihtimalle kabine toplantısının ardından alınan kararların açıklanacağını söyledi.

“Aşıların bağlantılarını büyük ölçüde tamamladık"

Aşı çalışmaları hakkında bilgi veren Erdoğan, "Aşı çalışmalarında gelinen seviye itibarıyla inşallah önümüzdeki döneme çok daha umutlu bakıyoruz. Yerli aşımızın devreye gireceği tarihe kadar ihtiyacımız olan aşıların bağlantılarını büyük ölçüde tamamladık" diye konuştu. 

Su tüketimi konusunda uyardı

Konuşmasında su tasarrufunun önemine değinen Erdoğan, "Kurak bir yıl geçiriyoruz. Yağış oranlarının neredeyse yarı yarıya azaldığı şu dönemde hep birlikte su tasarrufuna önem vermemiz gerekiyor. Elimizdeki imkanları küçük tedbirlerle destekleyerek, barajlarımız yeniden suyla dolana kadar dikkatli hareket etmeliyiz" şeklinde konuştu. 

"Gelişmiş ülkelerin dahi başa çıkmakta zorlandığı böylesine kapsamlı bir sağlık ve ekonomi krizini hamdolsun herhangi bir yıkıma veya kitlesel sefalete meydan vermeden bugüne kadar getirdik" diyen Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: 

"Gaziantep ve Kilis arasındaki bölgeyi ülkemizin en önemli tarım üretim merkezlerinden biri haline dönüştürüyoruz. Halen ön hazırlıkları yürütülen 500 hektarlık bir alanda kurulacak lojistik köy projesiyle Gaziantep'e, Mersin ve İskenderun limanlarıyla irtibatlı bir kuru liman kazandıracağız." Kuzey Şehir Projesiyle adeta şehrimiz için yeni bir nefes kaynağı olacak 50 bin konutu daha Gaziantep'e inşa ediyoruz. AK Parti iktidarı demek hizmet iktidarı demektir" 

"Yatırım düşmanlığına anlam vermek mümkün değildir"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep’te Düzbağ İçme Suyu İsale Hattı ve Doğanpınar Barajı Açılış Töreni'nin ardından Manisa-Akhisar Çevre Yolu Açılış Töreni'ne de Vahdettin Köşkü'nden canlı bağlantıyla katıldı.

Muhalefetin Katar konusudaki eleştirilerine yanıt veren Erdoğan, "Bu ülkede her rekabeti her kavgayı her çekişmeyi belki bir şekilde izah etmek mümkündür ama yatırım düşmanlığına anlam vermek mümkün değildir. Yatırımcıları kökenlerine, inançlarına göre ayıran bu kirli zihniyetin tek derdi Türkiye'nin ekonomik çöküntüye uğramasıdır. CHP'nin geçmişinden bugüne kadar bütün işi hep engellemek olmuştur. Hiçbir zaman teşvik olmamıştır." dedi.

AB'nin yaptırım kararına tepki

AB Liderler Zirvesi'nde Türkiye'ye yönelik alınan yaptırımları eleştiren Erdoğan, "Köklü Türkiye-Avrupa Birliği ilişkilerinin bir iki devletin ayak oyunlarına esir edilmesi son derece yanlıştır. AB, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rumları tarafından kasıtlı olarak içine çekildiği cendereden bir an önce kurtulmalıdır. Alınan yanlı ve taraflı kararlara takılıp kalmadan hedeflerimize doğru kararlı yürüyeceğiz" ifadelerini kullandı.

"Öngörülebilirliğin artırılacağı bir iklim oluşturacağız"

Erdoğan reformlar konusunda ise, "Öngörülebilirliğin artırılacağı, yatırımcıların tereddütlerinin giderileceği bir iklim oluşturacağız. Kendimize inanıyoruz, milletimize inanıyoruz." diye konuştu.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU