Eski AK Partili başkan isyan etti: Dombra müziği ile inekler doymuyor

Süt ve yem fiyatlarından şikayet eden Sağlam, paylaştığı video ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslendi

Kırşehir’in Çiçekdağı ilçesine bağlı Köseli beldesinde hayvancılık yapan Mehmet Sağlam, sosyal medya hesabından  paylaştığı bir video ile em fiyatları sürekli artarken süt fiyatlarının artmamasına isyan etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Bakan bu işten anlamıyor"

2009-2014 yılları arasında AK Parti’den Köseli Belediye Başkanlığı yapan ve 2014’te AK Parti’den 2019 yılında da Demokrat Parti’den belediye başkan adayı olan ancak seçimleri kaybeden Sağlam,  Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin hayvancılıktan anlamadığını da belirterek, “Ayıp değil. Bırakmak da bir erdemliliktir” diyerek bakanı istifaya çağırdı.

Süt fiyatları 1.5 yıldır artmazken yem fiyatlarının sürekli arttığını belirten Mehmet Sağlam, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da “Sayın Cumhurbaşkanım dombra müziği ile doymuyor kurban olduğum” diye seslendi.

Ürünün çiftçinin elindeyken fiyat etmediğini ancak çiftçiden çıktıktan sonra değerlendiğini belirten Sağlam, “Yazık günah değil mi?” diye konuştu.

Sağlan, büyük şirketlerin borçları islinirken çiftçi borçlarının silinmediğini belirterek, "Niye? Çiftçi size oy verdiği için mi?" diye sordu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU