Game of Thrones: Daenerys Targaryen Deli Kraliçe mi olacak?

*Uyarı: Game of Thrones 8. sezon 4. bölüme ilişkin ‘spoiler’ içerir

Fotoğraf: HBO

Game of Thrones 8. sezon 4. bölümde izleyiciler Daenerys Targaryen ve Cersei Lannister’ın yine bir araya geldiğine tanık oldu.

Daenerys son birkaç bölümdür sadık hizmetkarlarını kaybediyor. 3. bölümde Sör Jorah, Kışyarı Savaşı’nda onu ölümden kurtarırken hayatını kaybetmişti. 4. bölümde Missandei, Dağ tarafından kellesi uçurularak ölürken, Euron Greyjoy da ejderha Rhaegal’ı ortadan kaldırdı. Tüm bunlar olurken danışmanları Tyrion ve Varys, kraliçelerine bağlılıklarını sorgulamaya başladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu durumda Daenerys’in değişmez destekçileri olarak yalnızca Grey Worm, Lekesizler’den küçük bir grup ve Jon Snow’u sayabiliriz.

Dizinin bazı hayranları tüm bu ölümler ve kuşkunun Daenerys’i hızla delirteceğini ve onu Deli Kraliçe yapabileceğini düşünüyor.  

Daenerys’in Deli Kral Aerys Targaryen’in kızı olduğunun ortaya çıkmasından bu yana günün birinde onun da babasının izinden gideceği görüşü zaten konuşuluyordu. Dizinin yaratıcıları bu ihtimale 6. sezondan beri göz kırpıyor. Daenerys gitgide köleleri kurtarmaktan bahsetmeyi kesti. Bunun yerine Demir Taht’ı ele geçirmeye odaklanmaya karar verdi.

Son bölüm itibariyle Tyrion ve Varys, Daenerys’in ruh halini açıkça sorgulamaya da başladı. Bu konuşma Missandei öldürülmeden önce gerçekleşti. İzleyiciler Missandei’nin öldürüldüğü an Daenerys’in öfkesine şahit oldu.

 

dany - 2.jpeg
Fotoğraf: HBO

 

Missandei'nin son sözleri ne anlama geliyor?

Missandei’nin son sözleri “Dracarys” oldu. “Dracarys” Yüksek Valyrian dilinde “ejderha ateşi” demek. Daenerys, ejderha Drogon’a düşmanlarını yok etmesi için komut verirken bu sözü söylüyor. Daenerys'in babası Aerys delirdikten sonra Kralın Toprakları'nı yakıp kül etme girişiminde bulunmuştu. Peki Daenerys Kralın Toprakları’nı küle çevirmek üzere olabilir mi? Bu kaderiymiş gibi görünse de, Daenerys daha önce Tyrion’a “Küllerin Kraliçesi” olmaya niyetinin olmadığını söylemişti.

Emilia Clarke daha önce verdiği bir röportajda son sezonun insanların bu karaktere yönelik algısını değiştirebileceğini belirtmiş, “Bunun Daenerys’in kim olduğuna dair insanların ağzında kalıcı bir tat bırakacağını bilmek beni mahvetti” demişti.

Bu “kalıcı tat” Daenerys’in bir kahramandan ziyade kötü bir karakter olması olabilir mi?

Son bir ipucu: Kışyarı’ndaki kutlama yemeğinde Daenerys ilk kez tamamen kırmızı bir kostüm giydi. Onu daha önce içinde sadece hafif kırmızılıklar olan kıyafetler içinde gördük. Daenerys, Targaryen renklerini kabullenmiş görünüyor.

Tabii ki Cersei’nin gerçekten de bir Deli Kraliçe olduğunu biliyoruz. Dizinin bazı hayranları, yapımcıların finali Deli Kraliçe Deli Kraliçe’ye karşı şeklinde yapıp yapmayacağını merak ediyor.

Game of Thrones’un beklentileri alt üst etmeyi sevdiğini unutmamak gerekiyor.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/tv/game-of-thrones

Independent Türkçe için çeviren: Sezin Bala

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU