Sosyal medyada tacizle suçlanan yazar İbrahim Çolak intihar etti

Twitter’da başlayan ifşa hareketinde tacizle suçlanan yazar İbrahim Çolak hayatına son verdi

Yazar İbrahim Çolak taciz iddialarının ardından intihar etti / Fotoğraf: AA

Tacizle suçlanan yazar ve İhtiyar Kitapevi’nin sahibi İbrahim Çolak intihar etti.

Kadınların #me too etiketi ile sosyal medyadan yaptığı ifşa paylaşımlarında tacizle suçlanan Çolak, akşam saatlerinde Twitter hesabından şu mesajı paylaştı:

Kendimi böyle bir sona hazırlamamıştım. İyi bir insan olmaktı dileğim, başaramadım. Saatlerce, günlerce yazabilirim ancak bu hiçbir şeyi geri getirmez. Ben, şu saatten sonra eşimin, evlatlarımın, dostlarımın yüzüne bakamam. 

Kimse tamamıyla suçlu değildir lakin başkalarına söylediğim,  "kendimize yakışanı yapalım” düsturunu kendim için tutamamış olmama gerçek bir pişmanlığım var. 

Beni seven, beni gözeten tüm dostlarıma, hassaten kahrımı çeken eşime ve evlatlarıma hayırla kalın diyorum.

 

Paylaşımın ardından Çolak'a ulaşılamadı ve arkadaşları Çolak'ın intihar ettiğini belirtti

Çolak'ın intiharı üzerine eski AK Parti Milletvekili Aydın Ünal, Twitter’da yaptığı açıklamada, "İbrahim Çolak dostumuzu, kardeşimizi kaybettik. Rabbim rahmetiyle muamele etsin. Başımız sağolsun. İbrahim Çolak kardeşimizin bir kaç saat önce vahim şekilde vefatıyla sonuçlanan süreç @leylasalinger isimli FETÖcü şu alçağın operasyonuyla başladı. Umarım mesele yargı tarafından “cinayet” olarak değerlendirilir ve gereken adımlar atılır" mesajını paylaştı.

 

YeniŞafak Gazetesi Yazarı İsmail Kılıçarslan'da sosyal medya hesabında başsağlığı mesajında, ;İbrahim Çolak intihar ederek son verdi hayatına. Ne diyeyim, ne yazayım bilmiyorum. Bildiğim tek şey intiharın hiç bir şart altında çözüm ve uygun son olmadığı... Çok üzgünüm" dedi

 

Çolak’ı intihara götüren süreç önceki gün Twitter'da atılan bir mesajla başladı. @LeylaSalinger isimli kullanıcı Çolak'a "Belki sizin de dilenecek bir özrünüz vardır ne dersiniz var mı öyle bir planınız?" diye sordu. Çolak ise soruyu, "Elbette ki üzüp incittiğim, özrün ötesinde helalleşmek istediğim insanlar var" yanıtladı.

 

1-15 (1).jpg
Fotoğraf: Twitter

 

Bunun üzerine @LeylaSalinger isimli kullanıcı, "İnanılmaz bir arsızlık seviyesi bu tebrikler. Helallik nedir? Gencecik kadınlara erotik mesajlar gönderip onları travmatize etmenizin karşılığı hellallik mi?" diye yazdı. @LeylaSalinger isimli kullanıcı daha sonra mesajını silerek Twitter hesabını kapattı.

 

5-4.jpg
Fotoğraf: Twitter

 

Çolak'ın intihar haberinin ardından “@LeylaSalinger” isimli kullanıcının 2015 yılında Twitter hesabından yaptığı “Fethullah Gülen hakkında yakalama kararı çıkaran İst. 3 Sulh Ceza Hakimliğinin ben çapına, bağımsızlığına tüküreyim” paylaşımı da sosyal medyada gündem oldu.

İfşa tweetlerinin ardından İbrahim Çolak'ın hayatına son vermesi ‘linç’ tartışmalarını da beraberinde getirdi. Bazı kullanıcılar, doğruluğu ispatlanmamış iddialarla yapılan suçlamaları eleştirirken, bir kesim de hukuk sisteminin kadınları korumadığını, bu yüzden ifşa hareketinin doğru olduğunu savundu.  

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU