Hangi Marvel kahramanları birbiriyle dövüştü kim kazandı, kim kaybetti?

Süper kahramanların mücadelesi, her zaman düşmana karşı değildi

MSE, WandaVision'la 4. Faz'a geçiyor (Marvel Studios)

Marvel Sinematik Evreni’ndeki (MSE) süper kahramanların hepsi, Avengers: Endgame’de Thanos’u mağlup edip dünyayı kurtarmak için bir araya geldi. Ancak güçlü varlıklar, bunu başarma yolunda birçok görüş ayrılıkları yaşadı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Süper kahramanlar Yenilmezler ya da Galaksinin Koruyucuları gibi ekiplere ayrılsa da her birinin farklı fikirlere sahip olması hayli doğal. Zira birbirinden farklı ve özel yeteneklere sahip kahramanlar, kendilerinden ödün vermemekte haklı olabilir.

Screen Rant’in haberine göre bu farklı fikirler ve görüş ayrılıkları sonucunda da filmler boyunca birçok kapışma kaçınılmaz hale geldi.

İşte MSE evrenindeki süper kahramanların aralarındaki mücadeleler ve kazanan taraflar:

Iron Man vs War Machine

War Machine diye de bilinen James “Rhodey” Rhodes (Don Cheadle) Tony Stark’ın (Robert Downey Jr.) MSE’deki en yakın dostlarından. Uzun bir geçmişe sahip olan bu ikili, Iron Man’in Avengers: Endgame’de kendini feda etmesine kadar birbirlerine sahip çıktı. İki dostun Iron Man 2’de savaşmasına da tam olarak bu yakın ilişki neden oldu.

 

War-Machine-vs-Iron-Man (1).jpg
(Marvel Studios)

 

Stark’ın yaşam tarzının kendisine zarar verdiğini gören ve bu durumdan korkan Rhodey, onu durdurmak için gelişmiş zırhlardan birini çaldı. Daha sonra birbirine giren ikilinin mücadelesinde net bir kazanan olmasa da Rhodey’in üstün geldiği söylenebilir çünkü en nihayetinde zırhı geri vermeden oradan uçtu.

Iron Man vs Thor

Yenilmezler’de (The Avengers) Loki’yi (Tom Hiddleston) yakalayan Iron Man, Kaptan Amerika (Chris Evans) ve Black Widow (Scarlett Johansson), onu Nick Fury’ye (Samuel L. Jackson) teslim etmek için yola çıktığında, uçakları Thor (Chris Hemsworth) tarafından kaçırıldı.

 

Iron-Man-Cap-and-Thor-in-The-Avengers.jpg
(Marvel Studios)

 

Kardeşi Loki’yi alan Thor’la yüzleşen Iron Man, bu esnada onun kim olduğunu bilmiyordu. Mücadele her iki süper kahramanın becerilerini sergilemesiyle devam ederken Kaptan Amerika araya girdi ve yarıda kaldı.

Hulk vs Thor

Thor’un Yenilmezler’de kavga ettiği tek süper kahraman Iron Man değildi. Zira Hulk’la (Mark Ruffalo) da karşı karşıya geldi. Bu büyük savaşta Thor, Mjölnir sayesinde Yeşil Dev’e karşı iyi mücadele etti.

 

Thor-v-Hulk (1).jpg
(Marvel Studios)

 

Ancak Hulk, kapışma devam ederken bir SHIELD pilotuna zarar verdi. Thor ona yardım etmek için kavgayı terk ederken bunun da kazananı belli olmadı.

Black Widow vs Hawkeye

MSE’deki en yakın arkadaşları sayacak olursak, akıllara Black Widow ve Hawkeye (Jeremy Renner) hemen gelir. Ancak Yenilmezler’de Black Widow, Loki tarafından zihni kontrol edilen Hawkeye’ı hem kendine getirmek hem de çevreye verdiği zararı durdurmak adına ona savaş açtı.

 

the-avengers-walt05.jpg
(Marvel Studios)

 

İnsanüstü yetenekleri olmasa da bu iki güçlü yakın arkadaşın mücadelesi kıran kırana geçti ve sonunda, Black Widow, Hawkeye’ı yenerek hem onu durdurdu hem de zihnini tekrar yerine getirdi.

Galaksinin Koruyucuları kendileri arasında

Avengers gibi, Star-Lord (Chris Pratt), Gamora (Zoe Saldana), Roket Rakun (Bradley Cooper) ve Groot’un (Vin Diesel) birbiriyle tanışması da pek dostane olmadı.

 

Guardians-of-the-Galaxy-Vol.1-Cropped.jpg
(Marvel Studios)​​​​​

 

Galaksinin Koruyucuları filmindeki karmaşık savaşta herkes birbirine girdi ve henüz bir kazanan belli olmadan Nova Corps. müdahale edip hepsini hapse attı.

Iron Man vs Hulk

Bruce Banner, kontrolü kaybedip öfkeli Hulk’a dönüşmesi durumunda alter egosunu zaptedecek bir acil durum planı için Stark’la birlikte çalışmıştı. Yenilmezler: Ultron Çağı’nda (Avengers: Age of Ultron) Wanda (Elizabeth Olsen) Banner’i büyülediğinde de tam olarak bu oldu ve Hulk öfke nöbeti geçirdi.

 

hulk-hulkbuster-johannesburg-avengers-2-age-ultron.jpg
(Marvel Studios)

 

Onu alt etmek için çabalayan Iron Man, Hulk tarafından ilkin hırpalansa da Banner’la ortak planları Hulkbuster zırhını giymesiyle Hulk’ı devirmeyi başardı.

Ant-Man vs Falcon

Ant-Man filminde Scott Lang (Paul Rudd), ihtiyaç duyduğu bir aleti çalmak için Avengers’ın merkezine dönüşen Stark Industries’a gitti. Ancak Ant-Man’in bundan haberi yoktu ve devriye gezen Falcon ile (Anthony Mackie) karşılaştı.

 

Ant-Man-Falcon-Fight-Scene.jpg
(Marvel Studios)

 

Ant-Man rakibine yakalansa da boyut değiştirme yeteneğiyle aradığı aleti alıp oradan kaçtı. Bu durumda da kazananın kim olduğu sorusunun cevabı epey açık.

Scarlet Witch vs Vision

MSE’de, Wanna adıyla da bilinen Scarlet Witch ve Vision (Paul Bettany) birbirlerine epey yakın olsa da bu güçlü çift Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı’nda (Captain America: Civil War) birbirine girdi. Zira Sokovia Anlaşması’yla süper kahramanlar ikiye bölündüğünde Iron Man’in yanında yer alan Vision, Avengers merkezinde kalmanın en iyisi olduğuna inanıyordu.

 

Paul-Bettany-The-Vision-Captain-America-Civil-War.jpg
(Marvel Studios)

 

Daha sonra Kaptan Amerika’dan gelen direktifle Hawkeye, Wanda’yı tutulduğu Avengers merkezinden gizlice çıkarmaya çalıştı. Buna engel olmak isteyen Vision, Hawkeye’ı kolayca etkisiz hale getirdi. Ancak evrenin en güçlülerinden Scarlet Witch, Vision’ı alt ederek onu binanın alt katlarına doğru postaladı.

Iron Man ve ekibi vs Kaptan Amerika ve ekibi

Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı’nda iki ekip arasında yaşanan ayrılık, bir havalimanında doruğa ulaştı ve büyük bir mücadele yaşandı.

 

captain-america-civil-war-ew-pic.jpg
(Marvel Studios)

 

Iron Man ekibi daha güçlü olmasına rağmen Black Widow’un son dakikada taraf değiştirmesiyle Steve Rogers ve Bucky Barnes (Sebastian Stan) yakalanmaktan kurtulup çatışmadan kaçabildi.

Iron Man vs Kaptan Amerika

Ebeveynlerini öldüren kişinin Bucky Barnes olduğunu ve Steve Rogers’ın bunu kendisinden sakladığını öğrenen Iron Man, Barnes’ın peşinden gitti.

 

19 Captain America Iron Man.jpg
(Marvel Studios)

 

Ancak daha sonra Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı’nın final karşılaşmasında karşısına Kaptan Amerika da çıktı. Iron Man, Sibirya’da gerçekleşen bu mücadelede iki süper askere karşı koyamadı ve kaybetti.

Thor vs Hulk

Thor: Ragranok’ta kendisini bir anda Sakaar’ın Contest of Champions’ında (Şampiyonlar Turnuvası) bulan Thor, arenada arkadaşı Hulk’ı görünce hoş bir sürpriz yaşadı.

 

Thor-versus-the-Hulk-in-Thor-Ragnarok.jpg
(Marvel Studios)

 

Ancak Yeşil Dev, var gücüyle Thor’a saldırınca bu sürpriz yerini kıyasıya bir mücadeleye bıraktı. İkili arasındaki savaş sürerken kazanan Hulk gibi gözükse de Thor’a dışarıdan yapılan bir müdahale onu zayıflattı. Bu yüzden ilk karşılaşmalarından yıllar sonra gerçekleşen bu mücadelede de kimin daha güçlü olduğu konusunda bir cevap bulunamadı.

Yenilmezler vs Galaksinin Koruyucuları

Avengers: Sonsuzluk Savaşı’nda (Avengers: Infinity War) Mad Titan’a karşı mücadele etmeden önce iki ekibin hedefi aynı olsa da bunlar birbirlerinden habersizdi.

 

FD43CB37-972A-4108-8182-3EEA7A676DEC.jpeg
(Marvel Studios)

 

Daha sonra karşı karşıya gelen ekiplerden Iron Man ve Doktor Strange gibi isimlerin olduğu Avengers biraz daha güçlü gibi dursa da en nihayetinde herkesin Thanos’a karşı olduğu anlaşıldı ve ekipler birlik oldu.

Kaptan Amerika vs Kaptan Amerika

Kaptan Amerika, Avengers: Endgame’de Zihin Taşı’nı korumakla görevlendirildi ancak “time heist” yüzünden geçmişten gelen bir versiyonuyla karşılaştı. Bu Steve Rogers ise karşısındakinin kılık değiştirmiş Loki olduğunu düşünüp ona saldırdı.

 

avengers-endgame-1200-1.jpg
(Marvel Studios)

 

Mücadele sürerken asıl Kaptan Amerika, Bucky’nin hala hayatta olduğunu söyleyip “antika” Steve Rogers’ın dikkatini dağıttı ve onu alt etti.

Black Widow vs Hawkeye

Avengers: Endgame’de ikili, Ruh Taşı’nı almak için için Vormir’e gitti. Ancak taşı elde edebilmek için bir fedakarlık yapılması gerekiyordu ve bunun için her iki süper kahraman da gönüllü oldu.

 

c9e65d8bcadc7d6caf4ac603fa85b42e.jpg
(Marvel Studios)

 

Daha sonra birbirlerini durduran ikili uçurumdan kimin atlayacağını belirlemek için mücadeleye tutuştu. En nihayetinde Black Widow kendisini feda ederek savaşı “kazandı”.

Nebula vs Nebula

Avengers: Endgame’de Kaptan Amerika gibi Nebula da (Karen Gillan) eski haliyle karşılaştı. Thanos’a hala sadık bir hizmetkar olan eski hali, kardeşi Gamora’yı öldürmekle tehdit etti.

 

Avengers-Endgame-2019-Movie-Stills-the-avengers-43075992-1280-720.jpg
(Marvel Studios)

 

Daha sonra Nebula, kardeşini kurtarmak için eski halini öldürmeye karar verdi.

 

Independent Türkçe, Screen Rant

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU