New Yorklulardan pandemide dışarıda çalışmaya çözüm: Ray-ofis

Havaların soğumasıyla birlikte farklı yöntemler denenirken, kimileri de arabalarını iş ortamı olarak kullanıyor

ABD’de koronavirüs pandemisi sırasında evden çalışmakta zorlanan New York sakinleri arabalarını ofise çevirirken, kimileri de Long Island Tren Yolu’ndaki (LIRR) trenlerde gidiş-dönüş seferlerini kullanarak kendilerine alternatif iş ortamları oluşturuyor.

New York Post'un haberine göre, raylar üzerinde yolculuğu ofis ortamına çevirenler arasında bulunan belgesel film yapımcısı ve yönetmen Muriel Soenens yanına atıştırmalıklar ve içecek bir şeyler alarak her sabah trene biniyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Clinton Hill'deki evinden Atlantic Terminali’ne 4 dakika yürüdükten sonra Amagansett ya da Doğu Hampton istikametine giden bir trene atlayan Soenens, aktarmalar ve Jamaika İstasyonu’nda duş molası için verdiği kısa araların dışında raylar üstünde 8 saat boyunca çalışıyor.

İki çocuk annesi Soenens, "Çocuklarım, LIRR hattının sonuna kadar gidip geri dönmemin biraz tuhaf olduğunu düşünüyor ancak trenler girilmesi imkansız bir tür balon işlevi görüyor" diyor.

Yalnızca yoğun olmayan saatlerde yolculuk yaptığını vurgulayan Soenens, "Çamaşır yıkama yok, yapacak yemek yok ve kaytarmanın bir yolu yok" diye ekliyor.

Seyahatler için cebinden çıkan 42 doların (yaklaşık 330 TL) buna değdiğini, zira verdiği paranın bütün gün bir kafede çalışacak olsa ödeyeceği paraya denk olduğunu, zaten bugünlerde kafeye gitmek gibi bir seçeneği bulunmadığını söyleyen Soenens, "Kafeye gitseniz 4 kahve ve bir salataya vereceğiniz parayla iki LIRR bileti alırsınız. Hem bu iş bir otel odasından daha ucuz" ifadesini kullanıyor.

Ortak çalışma alanlarının çoğunlukla kapalı olması ve yemek yenebilecek bir kafe veya otel lobisinin bulunmaması nedeniyle başka New Yorklular da işlerini dışarıda yürütebilmek için farklı yöntemler deniyor.
 


Democratism adlı bir kuruluşu yöneten David Gold, havanın güneşli olduğu günlerde Central Park’ta kurduğu çalışma ortamıyla işlerini yürüttüğünü ancak kışın gelmesiyle birlikte şartların değiştiğini belirtiyor.

"Hava soğumaya başlayınca sarınıp sarmalandık fakat kasım sonlarına doğru hava o kadar soğudu ki parmaklarımızla klavyeye dokunamayacak hale geldik" diyen Gold, sonrasında hava şartlarına dayanıklı dış ortam ofisi arayışına girdiklerini anlatıyor.

"Restoranların sunduğu şu balonlardan birini kullanalım istedik ancak buna parkta izin verilmediğini öğrendik" ifadesini kullanan Gold, şimdilerde plaj sandalyelerini kışa uygun hale getirmeye çalıştığını söylüyor.

Mücevher tasarımcısı Tali Gillette gibi New Yorklularsa kendi arabalarını ofis olarak kullananlar arasında yer alıyor.

Aracında günde 5 saat geçirdiğini söyleyen Gillette, "Arabam benim için bir anda özel kütüphane ve spa gibi oluverdi. Kahvemi yudumluyorum, insanları izliyorum ve kendimi şehrin bir parçası hissediyorum.
Ayrıca cam pencerelerin ardında güvende kalabiliyorum" diyor.


Independent Türkçe, New York Post

DAHA FAZLA HABER OKU