Netanyahu: Kovid-19 aşısını yaptıran "Yeşil Pasaport"unu alacak

İsrail, geçen ay Pfizer ve BioNTech’in geliştirdiği Kovid-19 aşısı için anlaşma imzalamıştı

İsrail Başbakanı Netanyahu, aşının ilk partisinin ülkeye gelişi dolayısıyla dün Ben Gurion Havaalanı'nda düzenlenen törende "Ben bu aşıya inanıyorum" dedi (Reuters)

İsrail’de koronavirüs aşısını yaptıracak ilk kişi olmak istediğini duyuran Başbakan Binyamin Netanyahu, aşıyı teşvik etmek amacıyla bir yeşil pasaport hazırlayacaklarını söyledi. Sağlık Bakanı Yuli Edelstein’la dün bir basın toplantısı düzenleyen Netanyahu, “Bir yeşil pasaport hazırlanmasını istedim. Böylece aşı olan herkes etkinliklere, alışveriş merkezlerine, tesislere ve her türlü hizmete erişim için bir kart ya da aplikasyon gösterebilecek” dedi.

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Pfizer ve BioNTech’in geliştirdiği Kovid-19 aşısını kullanacak ülkede günde 60 bin aşı yapılmasının planlandığını kaydeden Netanyahu, tüm İsraillilere aşıyı yaptırma çağrısında bulundu. İsrail Başbakanı, örnek olarak kendisinin ülkede aşıyı yaptıracak ilk kişi olacağını söyledi.

Pfizer/BioNTech aşısının ilk parti teslimatı, dün İsrail’e ulaşmıştı. Yetkililer, daha fazla aşının çok yakında İsrail’e geleceğini bildirdi.

Pfizer’la geçen ay 8 milyon doz aşı almak için 237 milyon dolarlık bir anlaşma imzalayan İsrail’in, Britanya ve Kanada’nın ardından Pfizer/BioNTech aşısını yaygın olarak kullanan üçüncü ülke olabilir.  


Independent Türkçe, RT

DAHA FAZLA HABER OKU