Bakan Pakdemirli, Uluslararası Uzay İstasyonu ile görüştü: Ben de pilot ve amatör telsiz operatörüyüm

Telsiz görüşmesiyle ilgili bilgi veren Pakdemirli, "Bu telsiz görüşmesi, uzay istasyonu ülkemiz üzerinden geçerken kendi kurduğumuz ekipmanlarla gerçekleşti" dedi

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un katılımıyla Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan organizasyonla Uluslararası Uzay İstasyonu astronotları ile doğrudan temasla telsiz görüşmesi gerçekleştirildi.

İstasyonda görevli astronot Victor Glover ile gerçekleştirilen görüşmeyi, Bakan Pakdemirli ve öğrenciler yaptı. 

Astronot Glover ile ilk görüşmeyi yapan Bakan Pakdemirli, kendisinin de pilot ve amatör telsiz operatörü olduğunu belirterek, çalışmalarında başarılar diledi. 

Öğrenciler de Glover'e uzayda olmanın avantajlarını, uzay istasyonunda yaşamın nasıl olduğunu ve uzaydan hava olaylarının görülüp görülmediğini sordu.

Glover, çocuklara, uzaydan tüm fırtınaların ve hava olaylarının görüldüğünü söyledi.

İstasyondaki hayatın çok yoğun olduğunu belirten Glover, ekip arkadaşlarıyla güzel vakit geçirdiklerini ve uzayda olmanın eşsiz yönleri bulunduğunu ifade etti.

Pakdemirli, "Bu telsiz görüşmesi, uzay istasyonu ülkemiz üzerinden geçerken kendi kurduğumuz ekipmanlarla gerçekleşti. Bu görüşme, ilk kez bir kamu kurumu tarafından organize edildi" dedi. 

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU