Atatürk Kültür Merkezi inşaatında "mangal partisi" iddiası

Sendikanın açıklamasında "Kamu görevlilerinin de görevi, toplum sağlığını korumaktır" ifadeleri yer aldı

Fotoğraf: İnşaat-Sen

Taksim’de yapımı devam eden Atatürk Kültür Merkezi (AKM) şantiyesinde 7 Aralık Pazartesi günü şirket töneticileri tarafından işçilere mangal partisi düzenlendiği iddia edildi.

Salgın günlerinde mangal partisi düzenlenmesine tepki gösteren İnşaat Emekçileri Sendikası'ndan (İnşaat-Sen) bir açıklama geldi.

Şirket hakkında işlem yapılması gerektiği belirtilen açıklamada "Eğer yetkililer görmüyorsa biz gösteriyoruz" ifadeleri yer aldı.

76910f7d-9918-40bb-843b-da5971a17549.jpg
Fotoğraf: İnşaat-Sen

"Şirket cezasını çekmelidir"

İnşaat-Sen’in açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

Atatürk Kültür Merkezi şantiyesinde ‘koronalı mangal partisi’ düzenleyen şirket; tedbirsizliğinin, ciddiyetsizliğinin cezasını çekmelidir. Daha 2 ay önce 100 kişilik yemekhaneye 500 işçi doldurmaya çalıştılar. Yetmedi, şimdi açık açık işçilerin sağlığını ve hayatını yeniden tehlikeye atıyorlar. Koronavirüs hızla yayılıyor. Her gün insanlarımızı kaybediyoruz. Göstermelik, yetersiz önlemlerle esnafa, yurttaşa cezalar kesiliyor. Televizyonlar her gün yasakları ihlal eden kişilere, partiler düzenleyenlere kesilen cezaları haber yapıyor. Parti düzenlemek sadece belirli alanlarda mı yasak? Toplanmak, toplu durmak sadece İstiklal Caddesi’nde mi yasak?

"Görevinizi yerine getirin"

Şantiyenin en fazla 100 metre ilerisinde her gün onlarca kişiye ceza yazıldığının İstiklal Caddesi'ne girişlerin 7 bin kişiyle sınırlandığının hatırlatıldığı açıklamada "Şantiyede neredeyse 1000 işçinin yan yana çalıştırılmasına göz yumuyorlar. Üstelik her türlü etkinliğin yasaklandığı, ertelendiği bir zamanda şirket yetkilileri 'mangal partisi' düzenleyebiliyor. İşçilerin, üyelerimizin sağlığı bizim için her şeyden önce geliyor. Kamu görevlilerinin de görevi, toplum sağlığını korumaktır. Görevinizi yerine getirin ve Sembol İnşaat firması hakkında gerekli işlemleri başlatın" ifadeleri yer aldı.

 

Independent Türkçe, İnşaat-Sen

DAHA FAZLA HABER OKU