Akif Beki: Mansur Yavaş Kılıçdaroğlu’na karşı

"Gündem belirleme yarışında karşı karşıya geldiler. Önceki gün, siyaset semalarında ikisinin yıldızı parladı"

Fotoğraflar: AA

Karar gazetesi yazarı Akif Beki, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın gündem belirlemede karşı karşıya geldiğini söyledi.

Beki, bugünkü köşe yazısına “Mansur Yavaş Kılıçdaroğlu’na karşı” başlığını kullandı ve şunları yazdı:

Yanlış anlaşılmasın, cumhurbaşkanlığına adaylık yarışında değil. Gündem belirleme yarışında karşı karşıya geldiler.  Önceki gün, siyaset semalarında ikisinin yıldızı parladı. 

Yavaş’ın Melih Gökçek dönemine ait “3 milyar liralık yolsuzluk” iddialarını paylaştığını hatırlatan Beki, şöyle yazdı:

Ama öyle bir örnek seçti ki, verdiği astronomik savurganlık rakamlarından daha etkili oldu. Muhatabını karikatürleştirerek alaya bozdu, dile düşürdü. Şişme 'Dinocan' örneğiyle... Önceki dönemde 10 belediye otobüsüne bedel heykeller dikildiğini söylemesinden daha çok ses getirdi bu örnek. Kendisini heykel belediyeciliği yapmakla suçlayan AK Partilileri, iddialarından vurdu.   Şişme 'Dinocan'ı hafızalara kazıdı, siyaset tarihinin unutulmaz sembolleri arasına soktu. 

“Yavaş'ın bu sükseli çalımını gölgeleyen tek şeyse CHP liderinin aynı günün akşamında sergilediği performans...” diyen Beki, CHP lideri için de şunları yazdı:

Meclis'teki bütçe görüşmelerinde, başka bir Kılıçdaroğlu izledik. Sahneyi ele geçirdi. Şov yaptı, kendisini aştı. Konuşmasını seyirlik, sürükleyici, sıkı bir gösteriye çevirdi.  Kimse, tuttuğu her lafı ıskalamadan gediğine oturtan ateşli bir hatip beklemiyordu.  Diyeceklerini, teatral bir sahne şovuyla takır takır saydırdı. Ne takıldı, ne tekledi, ne dili sürçtü, ne de tutukluk yaşadı. Karavanası yoktu.  Coşkulu konuşmasından ve bir sataşmaya verdiği hazır cevaptan cumhurbaşkanlığına adaylık işareti çıkaranlar var. Bence erken.  

 

Karar, Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU