Valiliklerin yasak kararına Tekel bayilerinden tepki: Esnaf arasında ayrımcılık yapılıyor

İstanbul Tekel ve Gazete Bayileri Odası Başkanı Ferihan Karasu, İstanbul Valiliği’nden randevu istediklerini ancak henüz dönüş yapılmadığını söyledi

İçişleri Bakanlığı genelgesinde yer almamasına rağmen Tekel bayileri hafta sonu sokağa çıkma yasağı sırasında kapatılıyor / Fotoğraf: Twitter

Koronavirüs salgınıyla mücadele için İçişleri Bakanlığı’nın genelgesinde Tekel bayilerinin hafta sonu kapalı olacağı yönünde bir karar olmamasına rağmen valiliklerin bayileri kapattırması esnafın tepkisini çekti.

İçişleri Bakanlığı’nın genelgesinde yer almamasına rağmen alkol satışı yapan tekel bayileri polis ve zabıta ekipleri tarafından kapatıldı. 

İstanbul, Ankara ve Bursa’da işletmeleri kapatılan Tekel bayii esnafı, genelgede yer almayan bu kararın aylardır zaten zor durumda olan esnafı daha da zor durumda bıraktığını belirtiyor.

anakrakarar.jpg
Ankara Kuruyemişçiler Odası Başkanı Erdinç Özbakır, üyelerine gönderdiği mesajla kapatma kararını duyurdu/ Fotoğraf: Twitter @abdullahatasoy0

 

Ankara Emniyeti’nden kapatma kararı

Pek çok şehirde Tekel Bayileri polis ve zabıta ekipleri tarafından kapatılırken, esnaflar kapatma kararının gerekçesini merak ediyor.

Ankara'da ise Emniyet Müdürlüğü’nün kapatma kararına ilişkin yazısı işletmelere gönderildi.

Yazıda sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan günlerde açık kalmasına izin verilen iş yerlerinde alkollü içki satılamayacağı belirtildi. 

Bu çerçevede satış ruhsatı olsa dahi hafta sonları 10:00-17:00 saatlerinde açık olan bakkal, market, süpermarket gibi yerler müşterilerine içki vermeyecek. Satış yapanlara ise idari para cezası uygulanacak.

Karasu: Valilikte muhatap bulamıyoruz

İçişleri Bakanlığı genelgesinde Tekel bayilerinin kapatılacağına dair bir hüküm bulunmamasına rağmen İstanbul’un 39 ilçesinde polis ve zabıta tarafından açık olan Tekel bayilerinin kapatıldığını belirten İstanbul Tekel ve Gazete Bayileri Odası Başkanı Ferihan Karasu, sorunun çözümü için İstanbul Valiliği ile görüşmek istediklerini ancak henüz bir yanıt almadıklarını söyledi.

Independent Türkçe’ye konuyla ilgili bilgi veren Karasu, “Bu uygulama ile esnaf arasında ayrımcılık yapılıyor. Bakkal ve kuruyemişçiler açık ancak Tekel bayileri kapatıldı.

karasu.jpg
İstanbul Tekel ve Gazete Bayileri Odası Başkanı Ferihan Karasu / Fotoğraf: Facebook

 

İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile söz konusu uygulama hakkında oda başkanları olarak online bir toplantı yaptıklarını söyleyen Karakuş, “İstanbul Valiliği ile konu hakkında görüşümek istiyoruz ancak olumlu bir yanıt alamadık. İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği üzerinden yeni bir randevu talep ettik” dedi.

Esnafın pandemi nedeniyle zaten uzun süredir mağdur olduğunu belirten İstanbul Tekel ve Gazete Bayileri Odası Başkanı Ferihan Karasu, “Eğer böyle  bir uygulama yapılacaksa esnafların kiraları, vergi ve prim borçları ödesinler. Tekel bayileri kapatılırken karşılarındaki süper marketler satış yapıyor. Bu adaletsizlik. Esnaf arasında ayrımcılık olmaz. Genelge açıkça olmalı ve böyle keyfi uygulamalara neden olmamalı” diye konuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU