Pensilvanya'da kara akbaba baskını: "Bu en kötü yıl, çok daha kalabalıklar"

Kasaba sakinleri, kuşları rahatsız etmek için tencere, tavalara vurarak havai fişek patlatıyor

Kara akbabaların kanat açıklıkları 1,5 metreyi bulabiliyor (Unsplash)

ABD’nin Pensilvanya eyaletindeki bir kasaba akbaba sürülerinin istilasına uğradı. Çatılarda ve ağaçlarda tüneyen siyah akbabalar evlere ve diğer mülklere zarar vermeye ve kasaba sakinlerini taciz etmeye başladı.

Kanat açıklıkları 1,5 metreye kadar çıkabilen akbabalar, ABD’nin federal yasaları kapsamında korunuyor. Özellikle sonbahar ve kış aylarında sayıları artan kuşlar, çatı aralıkları gibi sıcak alanları tercih ediyor ve çatılarla sundurmalara gagalarıyla zarar veriyor.

Pensilvanya’nın Lancaster ilçesinde çıkan LNP gazetesine konuşan Mariettalı bir kasaba sakini çatısındaki hasarı onarmak için binlerce dolar harcadığını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

John Enterline isimli kasaba sakini, “Bu en kötü yıl, çok daha kalabalıklar” diye konuştu.

ABD Tarım Bakanlığı Vahşi Yaşam Hizmetleri’nin Pennsylvania direktörü Harris Glass, bu kuşlardan kurtulmanın en iyi yolu olarak, “Siz de onları taciz edin” dedi.

Newsobserver’a göre kasaba sakinleri, bu yüzden kuşları rahatsız etmeye çalışıyor ve  tencere, tavalara vurarak havai fişek patlatıyor.

Saçaklara ve ağaç dallarına tüneyen, tehditkar görünüşlü kuşlarla ilgili şikayetler aslında yılardır devam ediyor. Ancak yetkililer, özel mülkleri kuşların neden olduğu hasardan korumak için kamu kaynaklarını kullanmayı reddediyor.

 

Independent Türkçe, News Observer

Derleyen: Çağla Üren

DAHA FAZLA HABER OKU