DEVA Partisi'nden "bütçe teklifi" açıklaması: Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi diye ortaya konulan keyfiliğin çöktüğünü göstermektedir

Yeneroğlu yaptığı açıklamada, bugün bütçe açığının hızla arttığını ve bütçenin 2021 yılında 245 milyar lira açık vereceğini öne sürdü

Fotoğraf: AA

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen 2021 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi'ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Mecliste düzenlediği basın toplantısında konuşan Yeneroğlu, Türkiye ekonomisinin son yirmi yılın en kötü seviyesinde olduğunu kaydederek, kanun teklifinin bütçe açığını daha da endişe verici düzeye ulaştıracağını söyledi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın görevde olduğu 2013 yılında bütçe açığının 18,4 milyar lira iken 2015 yılında 22 milyar liranın üzerine çıktığını belirten Yeneroğlu, bugün ise bütçe açığının 11 kattan fazla arttığını ve bütçenin 2021 yılında 245 milyar lira açık vereceğini öne sürdü.

Yeneroğlu, bunun iflasın bir göstergesi olduğunu vurgulayarak, "2021 Bütçe teklifi, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi diye ortaya konulan keyfiliğin çöktüğünü gözler önüne sermektedir" ifadesini kullandı.

Koronavirüsle mücadele sürecinde hükümetin kararlı tedbirler almadığını, Mayıs ayında alınan kararların da sürdürülemediğini belirten Yeneroğlu şöyle devam etti:

Şimdi koronavirüs aşısını herkese ücretsiz olarak vurmayı vadediyorlar. Ama Çin aşısı olduğu için milletimizde haklı olarak güvensizlik söz konusudur.

Avrupa'da şeffaf testlerden geçen aşılar varken Çin aşısının tercih edilmesinin anlaşılamaz olduğunu savunan Yeneroğlu, Türk milletinin Çin aşısına mahkum edildiğini söyledi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU