Japonya'dan "ekonomik iyileşme" adımı: 708 milyar dolarlık yeni bir canlandırma paketi açıklandı

Yeni açıklanan paketle yeşil ve dijital inovasyon gibi büyüme potansiyeli olan yeni alanlara yatırım yapılması hedefleniyor

Fotoğraf: Reuters

Japonya, yeni tip koronavirüsten olumsuz etkilenen ekonomisindeki iyileşmeyi hızlandırmak için 708 milyar dolarlık yeni bir ekonomik canlandırma paketi açıkladı.

Japonya Başbakanı Yoshihide Suga, partisiyle yaptığı toplantıda paketin yaklaşık 40 trilyon yen (384.54 milyar dolar) doğrudan mali harcamayı ve karbon salımını azaltma girişimleri ile dijital teknolojiye geçişi desteklemeyi kapsayacağını açıkladı.

Suga, "İnsanların yaşamlarını ve geçim kaynaklarını korumak adına istihdamı sürdürmek, işyerlerini desteklemek, ekonomiyi toparlamak, yeşil ve dijital alanlarında büyümeyi sağlamak için yeni önlemler açıkladık" dedi.

Kabinenin yeni canlandırma paketini bugün onaylamasıyla birlikte, Japonya'da toplam canlandırma paketi büyüklüğü yaklaşık 3 trilyon dolara ulaşacak.

Japonya, yeni açıkladığı paketle yeşil ve dijital inovasyon gibi büyüme potansiyeli olan yeni alanlara yatırım yapmayı hedefliyor.

Salgına karşı rekor ek bütçe kabul edilmişti

Haziran ayında, Japonya Temsilciler Meclisi, Kovid-19 tedbirlerine yönelik 31,9 trilyon yenlik (297 milyar dolar) rekor ek bütçe taslağını onaylamıştı.

Söz konusu bütçe ile ekonomik zarara uğrayan küçük ve orta ölçekli işletmeleri desteklenmiş, yaşam tehlikesine rağmen hizmet veren sağlık çalışanlarına nakit finans desteği imkanı sağlanmıştı.

Kovid-19 hastalarının tedavi gördüğü sağlık tesislerinin her bir çalışanına birer defalığına 200 bin yen ödenmenin öngörüldüğü bütçede, solunum tedavilerine yönelik yataklarını hastaların hizmete sunan hastanelerin çalışanlarına da birer defalığına 100 bin yen ödeme yapılması yer alıyor.

 

Independent Türkçe, Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU