Selvi: Bu söz Kılıçdaroğlu’nun peşini bırakmaz

“Ben yine de CHP liderinin Cumhurbaşkanı adayı olacağını sanmıyorum”

Fotoğraf: AA

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dün bütçe görüşmeleri sırasında “Cumhurbaşkanı adaylığı” konusunda yaptığı bir yorumun peşini bırakmayacağını söyledi.

Selvi, bugünkü köşe yazısında TBMM’de devam eden bütçe görüşmeleri hakkında yazdı. Hürriyet yazarı Kılıçdaroğlu’nun görüşmeler sırasında yaptığı konuşma hakkında şunları söyledi:

CHP Lideri, “Bu bütçe faiz bütçesidir, haramzadelere hizmet bütçesidir“ gibi sert bir giriş yapınca, “En iyi savunma taarruzdur” taktiğini kullanacağını anladım. Futbol deyimiyle hep hücum oynadı. Böylece cinsel taciz ve “Ordu Katar’a satıldı” sataşmalarına cevap vermek zorunda kalmadı. Hatta, “Allah’ın izni ile göreceksiniz ilk seçimde nasıl tıpış tıpış yolcu edeceğini bu milletin göreceksiniz” türünden salvolar yaptı.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının son dakikasında ise önümüzdeki günlere damgasını vuracak polemik konusu çıktı. AK Partililerin, “Aday yok” diye sataşmaları üzerine, “Benim aday olup olmayacağımı size kim söyledi?” diye karşılık verdi. Böylece 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimine kadar sürecek nur topu gibi bir tartışma konumuz oldu. Bahçeli ilk anda fırsatı kaçırmadı, “Çok müjdeli bir konuşma oldu. Zillet ittifakının cumhurbaşkanı adayının Kemal Kılıçdaroğlu olduğu anlaşıldı” dedi. Bu söz Kılıçdaroğlu’nun peşini bırakmaz ama ben yine de CHP Lideri’nin Cumhurbaşkanı adayı olacağını sanmıyorum.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU