Yeni Şafak yazarı: Rusya casus olduklarını mı söyleyecekti?

“Bizim aklımıza sanayi casusluğundan başka bir şey gelmezken, Rus NTV kanalının yöneticisi ‘elemanlara’ sâhip çıktı”

Fotoğraf: AA

Yeni Şafak yazarı Mehmet Şeker, İstanbul’da gözaltına alınan ve adli işlemlerinin ardından serbest bırakılan 2 Rus gazetecinin “casus” olduğunu öne sürdü.

Şeker, bugünkü köşe yazısında iki gazetecinin gözaltına alınmasıyla ilgili şunları hatırlattı:

İstanbul’da İHA üretimi yapılan ve tabii aynı zamanda SİHA üretilen tesis civarında iki Rus yakalandı. Raj Kapoor filmindeki gibi “Avara hu, avara hu” diye şarkı söyleyip söylemediklerini bilmiyoruz. O konuda bir açıklama yok ama avare dolaştıkları kesin. Aleksey Petruşko ve kameraman İvan Malişkin, BAYKAR tesisleri yakınlarında çekim yaparken gözaltına alındılar.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Rus NTV kanalından yapılan açıklamaya yazısında yer veren Şeker, şöyle devam etti:

Gazeteci oldukları iddia edildi. Bizim aklımıza sanayi casusluğundan başka bir şey gelmezken, Rus NTV kanalının yöneticisi ‘elemanlara’ sâhip çıktı. Takmenev adlı yönetici, “Bence ortada bir yanlış anlama var. İki gazeteci de bizim kanalın kadrolu elemanları. Onları Türkiye’ye hazırlamakta olduğumuz yeni yıl programının çekimleri için gönderdik. Türkiye’nin yeni yılı karşılamaya nasıl hazırlandığı üzerinde çalışacaklardı” diye açıklama yaptı. Rus televizyon kanalının yöneticisinin söze ‘bence’ diye başlaması garip. Bu bahsin sencesi-bencesi varsa, herkes kendi fikrini ortaya sürebilir. Ne çekimi, ne programı? Öyle şey mi olur? Kıvırmaya gerek yok. Bence arsa bakmaya gitmişlerdir. Kesin.

Şeker Rusya’nın Türkiye’den konu hakkında yardım talep ettiğini hatırlatarak şunları yazdı:

“İşbirliği yapalım, bu işi çözelim, tatsızlık çıkmasın” mealinde açıklamadan tatmin olan varsa, bir adım öne çıksın.

Elbette öyle diyecekler.

Casus olduklarını mı söyleyeceklerdi?

Bu İHA’lar, SİHA’lar ne menem bir şeymiş bir anlayalım dedik, o sebeple gönderdik… Beceriksizlik yaptılar, hemen yakayı ele verdiler.

Hapse tıkın, yirmi yıl yatsınlar, akılları başlarına gelsin. Kabak gibi yakalanmak neymiş görsünler. Bu yaşananlar da diğerlerine ders olsun mu diyecekti?

 

Yeni Şafak, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU