Kılıçdaroğlu TBMM’de konuştu: Benim aday olup olamayacağımı size kim söyledi?

CHP lideri, bütçe görüşmelerinde, "Bu bütçe haramzadelere hizmet bütçesidir" tepkisini gösterdi

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM’de bütçenin tümü üzerinde yapılan görüşmeler kapsamında konuşma yaptı.

Kılıçdaroğlu, "Bu bütçe haramzadelere hizmet bütçesidir" dedi.

Kendisine “Aday ol” diyen AK Parti milletvekillerine CHP lideri, "Benim aday olup olamayacağımı size kim söyledi?" karşılığını verdi. 

Kılıçdaroğlu yeni tip koronavirüs (Kovid-19) hakkında, "Hangi gerekçeyle, miting yaptınız, vatandaşın kafasına çay attınız?" diye sordu.

AK Parti sıralarına dönerek, “Gerçeği görmek istemiyorsunuz” diyen Kılıçdaroğlu, pandemide, dünyada en kötü yönetilen 4. ülkenin Türkiye olduğunu ifade etti.

Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

Kovid-19 dolayısıyla strateji uyguladılar mı? Uygulamadılar. Ekonomik Sosyal Konseyi toplayın dedik, toplamadınız. Dinlemediler. Siz Kovid ile mücadele edeceğinize CHP'li belediyelerimiz ile mücadele ettiniz.

Yürütme organının anayasaya uymadığını belirten Kılıçdaroğlu, “Parlamentonun saygınlığına gölge düşüren yürütme organına neden hesap dahi sormuyorsunuz?” dedi.

128 milyar doları kime sattınız diye geçen hafta burada bir araştırma önergesi verildiğini hatırlatan CHP lideri, “Reddettiniz. Ya, çoluğunuza çocuğuna ne diyeceksiniz? Milli iradenin tecelligahı olan bu kurum, bu parayı araştırmayın der mi?” diye sordu.

CHP lideri pandemi konusunda, “Saygın bir devlet vatandaşına yalan söylemez. Neden önlem anlamadınız? Türk Tabipleri Birliği, ‘ölümler çok daha fazla’ dedi. TTB’yi neredeyse linç edecektiniz. Kim doğruyu söyledi? Türk Tabipleri Birliği” dedi.

“Yerli olduğunuzdan tereddütümüz yok”

AK Parti’ye yönelik olarak, "Yerli olduğunuzdan tereddütümüz yok. Ama millilikle ilgili tereddütlerimiz var” diyen Kılıçdaroğlu, “Türkiye Cumhuriyeti bankalarındaki mevduatın yüzde 56'sı Amerikan doları! Tüyü bitmemiş yetimin hakkını bir kenara bıraktınız, dolar lordlarının arkasında kale gibi durmaya başladınız. Aklını kiraya verenler gerçekleri göremezler” dedi.

CHP lideri ayrıca, “Allah'ın izniyle iktidar olacağız, bu soygun düzenine son vereceğiz. 5’li çetenin torunlarımızı dahi sömürecek olan bütün yatırımlarını kamulaştıracağız ve alacağız” ifadesini kullandı.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU