İsrail uzay programının eski başkanı: Uzaylılar bize görünmek istemiyor, Galaktik Federasyon ABD'yle anlaştı, gezegenimizde deneyler yapıyor

Eshed, "Aslında Trump bunu açıklamak üzereydi. Ancak Galaktik Federasyon’daki uzaylılar, 'Bekleyin, önce insanlar sakinleşsin' dediler" ifadelerini kullandı

Haim Eshed, artık kaybedecek bir şeyinin olmadığını, o yüzden düşüncelerini açıkladığını söylüyor (Yediot Aharonot)

1981'den 2010'a kadar İsrail'in uzay programının başında bulunan ve gizli teknolojik buluşlarıyla iki kez İsrail Güvenlik Ödülü'nü alan Prof. Haim Eshed, akıl sağlığının sorgulanmasına neden olan iddialarda bulundu.

Eshed, İsrail'in en büyük gazetelerinden Yediot Aharonot'a verdiği röportajda, uzaylıların Mars'ta üs kurduğunu iddia ederek, "Uzaylılar kendilerini göstermek istemiyor çünkü insanlık buna hazır değil" dedi. Gazetenin Eshed'in görüşlerini aktardığı Facebook gönderisi, sosyal medya kullanıcıları arasında tartışma yarattı. Dört bin kullanıcının beğendiği gönderiye, sadece üç günde 5 binden fazla yorum geldi. 

Yorumlarda İsraillilerin bir kısmı, Eshed'in sözlerinin deli saçması olduğunu vurgulayarak yaygın kabul edilen bilimsel bulgulara gönderme yaptı. Bir kısmı ise "Galileo'ya da deli diyorlardı" gibi argümanlarla Eshed'in saygın bir bilim insanı olduğunu ve görüşlerine kulak verilmesi gerektiğini öne sürdü.

Röportajında uzaylıların ABD Başkanı Donald Trump'la sessizlik anlaşması yaptığını savunan Eshed'in çarpıcı açıklamaları şu şekilde:

Aslında Trump bunu açıklamak üzereydi. Ancak Galaktik Federasyon'daki uzaylılar, ‘Bekleyin, önce insanlar sakinleşsin' dediler. Kitlesel bir histeri başlatmak istemiyorlar. Önce anlayışlı olmamızı ve aklımızın başımıza gelmesini istiyorlar.

ABD yönetimi ve uzaylılar arasında anlaşma yapıldı. Burada deneyler yapmak için bizimle bir sözleşme imzaladılar. Onlar da araştırıyorlar ve evrenin bütün dokusunu anlamaya çalışıyor, bize yardımcı olarak istiyorlar.

Mars'ın derinliklerinde bir yer altı üsleri var. Orada temsilcileri bulunuyor. Bizim de ABD'li astronotlarımız var orada.

Jwishpress'in aktardığına göre profesör, akıl sağlığıyla ilgili iddiaları da şöyle değerlendirdi:

Bunları çıkıp 5 yıl önce söyleseydim, beni hastaneye yatırırlardı. Akademide nereye gidersem gideyim, ‘Bu adam aklını kaçırmış' derlerdi.

Ama bugün kaybedecek hiçbir şeyim yok. Unvanlarımı ve ödüllerimi aldım, eğilimin değiştiği yurt dışındaki üniversitelerde saygı görüyorum.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

87 yaşındaki Eshed, lisans öğrenimini elektronik mühendisliği alanında yapmıştı. 1969'da İsrail Savunma Kuvvetleri Askeri İstihbaratı tarafından ABD'ye gönderilen Eshed burada hava mühendisliği alanında doktora çalışması yürütmüştü.

Ülkesinde sürdürdüğü kariyeri boyunca 20 İsrail uydusunun fırlatma işlemini yöneten bilim insanı, 2011'de Savunma Bakanlığı'ndan emekli olmuştu.

 

Independent Türkçe, Jewishpress

DAHA FAZLA HABER OKU