CHP'den Erdoğan'a Tank Paleti Fabrikası yanıtı: Peki, bu kararın altındaki imza kimin?

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, açıklamasında "Biz de soruyoruz, bu iş özelleştirme ise başka kimlerden teklif aldınız? Neden 50 milyon dolarlık yatırım sözü karşılığında, Tank Paleti Fabrikası’nı bedava verdiniz?" ifadelerini kullandı

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi, soruları yanıtladı.

Öztrak açıklamalarında CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın katıldığı bir televizyon programında "Cumhuriyet tarihinde ilk kez devletin ordusu Katar’a satılmış" sözlerinin ardından siyasetin ve kamuoyunun gündeminden düşmeyen Tank Paleti Fabrikası tartışmalarına değindi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Sakarya'daki Tank Paleti Fabrikası ile ilgili olarak, "Bir iftira ile karşı karşıyayız. Yapılan işlemin adı satış değil, özelleştirme değil, işletme devridir" ifadesini kullandığını aktaran Öztrak, 19 Aralık 2018'de imzalanan kararı göstererek, şöyle devam etti:

Peki, bu kararın altındaki imza kimin? Erdoğan'ın. İmzaladığınız bu karar, 'yapılan işin adı özelleştirmedir' diyor. Biz de soruyoruz, bu iş özelleştirme ise başka kimlerden teklif aldınız? Neden 50 milyon dolarlık yatırım sözü karşılığında, Tank Paleti Fabrikasını bedava verdiniz? Devletin kasasına tek kuruş, tek cent girmeden, ülkemizin en stratejik tesislerinden birisini 25 yıllığına, Katar ordusunun çoğunluk hissesine sahip olduğu bir şirkete neden peşkeş çektiniz? Bugün bir lokantayı, bir kasap dükkanını veya sıradan bir işletmeyi devralmaya kalksanız, o dükkan veya işletme için hava parası verirsiniz ama siz yandaşlarınıza ve Katar ordusuna bu stratejik tesisi bedavaya peşkeş çektiniz.

Faik Öztrak, tesiste üretilip, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na bu yılın mayıs ayında teslim edilmesi gereken tankların hala ortada olmadığını iddia etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cumhurbaşkanı Erdoğan ne demişti?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Eskişehir'deki "İlk Milli Helikopter Motoru TEİ-TS1400'ün Teslimi ve Tasarım Merkezi Açılış Töreni"nde Tank Paleti Fabrikası ile ilgili olarak "Her şeyden önce Arifiye'deki fabrika arazisi, binası, makineleri dahil her şeyiyle bedeli 250 milyon doları ancak bulan bir tesistir. Bu fabrikaya 20 milyar dolar diyen hem ömründe hiç fabrika görmemiştir hem de 20 milyar doların ne anlama geldiğini bilmiyordur. Yani neresinden tutsanız elinizde kalacak bir iftirayla karşı karşıyayız. Ayrıca yapılan işlemin adı satış değildir, özelleştirme de değildir. Yapılan işin adı işletme devridir. Mülkiyeti Milli Savunma Bakanlığımızda kalmak üzere bir Türk şirketi olan BMC'ye 25 yıllığına işletme devri yapılan fabrikanın Katarlı yatırımcılara satışı gibi bir durum kesinlikle söz konusu değildir” diye konuşmuştu.

Kılıçdaroğlu ve ailesinin telefonlarının dinlendiği iddiaları

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu katılığı bir programda kendisinin ve ailesinin dinlendiğini iddia etmişti.

İçişleri Bakanı Soylu da söz konusu iddiaya ilişkin "Sayın Kılıçdaroğlu'nun, tamamen gündemi değiştirme çabasıyla yaptığı ve gerçekle hiçbir ilgisi olmayan açıklaması, devletimize ve güvenlik güçlerimizle ortaya koyulan tüm mücadeleye iftiradır, bühtandır. Aynı zamanda devletimizi zafiyete uğratmaya da matuftur" açıklamasını yapmıştı.

Soylu'nun,  ifadelerine ilişkin soru üzerine Öztrak, şunları kaydetti:

Atanmış İçişleri Bakanı'nı aslında 2018'in dördüncü ayında polislerin sehven dinlediği ortaya çıkmıştı. Kendinin dinlendiğinin farkında olmayan bir İçişleri Bakanı ne demek istiyor anlamak mümkün değil. Çok açık söyleyeyim, sorduğu zaman polislere, 'Evet dinliyoruz' mu diyecekler ya da sorulduğu zaman savcılara, 'Siz bunları dinlediniz' mi diye soracaklar? Lütfen bu ucuz sözleri bıraksınlar.

 

AA, Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU