Antalya'da 5,2 büyüklüğünde deprem

Antalya'nın Gazipaşa ilçesi açıklarında 5,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 15.44'te Gazipaşa ilçesi açıklarında 5,2 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi. Kandilli ise depremin büyüklüğünü 5,5 olarak açıkladı.

Antalya'da hissedildi

Akdeniz açıklarında 81 kilometre derinlikteki deprem herhangi bir hasara sebep olmazken, Antalya merkez ve ilçelerinde hafif şekilde hissedildi.

antalya.jpg
5,2 büyüklüğündeki deprem paniğe neden oldu​​​​​​ / Fotoğraf: AA

AFAD: Olumsuz bir ihbar alınmadı

Paniğe neden olan depremin ardından vatandaşlar evlerinden sokaklara çıktı.

AFAD ise yaptığı açıklamada "Gazipaşa ilçesi açıklarında meydana gelen deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır" dedi.

Kandilli depremin büyüklüğünü 5,5 olarak duyurdu

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ise meydana gelen depremin büyüklüğünü önce 5,4 olarak açıkladı ardından ise depremin büyüklüğünü 5,5 olarak revize etti. Kandilli Rasathanesi, depremin derinliğini ise 93,3 kilometre olarak bildirdi

 

Vali Yazıcı: Olumsuz bir durum yok


Antalya Valisi Ersin Yazıcı, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "İlimiz Gazipaşa ilçesi açıklarında saat 15.44’de meydana gelen 5.2 şiddetindeki depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Gelen ilk bilgilere göre olumsuz bir durum yoktur" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU