Ölüler de TikTok'ta: John Lennon ve Frank Sinatra gibi pek çok sanatçıya hesap açıldı

Sanatçının 80. doğum günü münasebetiyle ortak girişimde bulunan TikTok, The Lennon Estate ve UMG, Lennon'ın hesabını oluşturdu

Önce hologramlarla beliren ölü müzik yıldızları, şimdiyse TikTok hesaplarıyla ortaya çıkıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Washington Post'un TikTok hesabını yöneten gazeteci Dave Jorgenson, kısa süre önce, TikTok'un "heyecan verici yeni sanatçı" olarak gösterdiği kişinin klasik lounge şarkıcısı Frank Sinatra'dan başkası olmadığına işaret etti. Hesabın şu anda 96 bin takipçisi var.

Sinatra'nın hesabı gerçekten de onaylandı. Newsweek, hesabın muhtemelen UMG tarafından açıldığını belirtiyor. Aşağı kaydıran kullanıcılar Sinatra'nın eskimeyen "Luck Be A Lady", "My Way", "That This Life" gibi hit'leri ve çok daha fazlasını sergilerkenki kliplerini görecek. Sinatra'nın hesabının şu anda 96 bin takipçisi var.

Beatle John Lennon, George Michael ve Whitney Houston gibi ölülerin TikTok hesapları da bugünlerde onaylandı.

Lennon'ın hesabı, sanatçının 80. doğum gününe saygılarını sunmak adına TikTok, The Lennon Estate ve UMG'nin yaptığı bir ortak girişimdi.

Lennon'ın hesabında arşiv görüntüleri, fotoğraflar ve bol miktarda müzik bulunuyor. Burası TikTok olduğu için hesapta bol bol dans da var. 14 Ekim'de hesap, bir "Nobody Told Me" challange'ı başlattı ve kullanıcılara "Kim John'un bazı hareketlerini kullanarak 'Nobody Told Me'ye daha sıkı bir dans gösterisi yapabilir?" diye sordu.

 

@johnlennon

NOBODY TOLD ME CHALLENGE → Who can make a tighter dance routine to ‘Nobody Told Me’ using some of John’s moves? #nobodytoldme #gimmesometruth

♬ Nobody Told Me - Ultimate Mix - John Lennon

 

John’ın oğlu Sean Ono Lennon, ekimde yaptığı açıklamada “Babamın resmi TikTok hesabını açtığımız için çok heyecanlıyız ve bütün dünyadaki hayranlarının onun müziğiyle barış ve sevgi mesajını kullanarak neler yarattığını görmek için sabırsızlanıyoruz” dedi.

Birçok ölü müzisyenin TikTok hesabına sahip olması garip görünse de tanıtım uygulaması o kadar da şaşırtıcı değil. TikTok, bugünlerde Z kuşağının çoğunun müziği keşfettiği yer ve plak şirketlerinin, onların klasik sanatçıların müziklerini keşfetme fırsatından yararlanması mantıklı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU