Netflix dizisiyle ünlenen barınaktaki gönüllüye kaplan saldırdı

Gönüllü, kolunu kaplanın bulunduğu bölmeye sokmuş

Barınak, aslanlar ve vaşaklar da dahil olmak üzere 50'den fazla egzotik hayvana ev sahipliği yapıyor (Netflix)

Netflix dizisi Tiger King’le ünlenen Carole Baskin’in hayvan barınağı Big Cat Rescue’da bir gönüllü, 3 Aralık sabahında beslemek istediği kaplanın saldırısına uğradı ve ciddi şekilde yaralandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Candy Couser adlı gönüllü ABD’nin Florida eyaletindeki barınakta 5 yıldır gönüllü faaliyetlerde bulunuyor ve büyük kedileri sık sık besliyordu. Baskin, olayın 69 yaşındaki kadının protokolleri çiğnemesi yüzünden gerçekleştiğini belirtti.

Guatemala’dan kurtarılan Kimba adlı kaplan, saldırıdan önce kafesindeki bölmede kilitli bulunuyordu.

 

3456 (1).jpg
2018'de Couser barınaktaki vaşağı besliyor (AP)

 

Kaplanın genellikle beslendiği yerden uzak olması sebebiyle Couser kilidi açmak istedi. Baskin, gönüllünün ilk kapıyı geçip içeri girdiğini sonra ikinci kapıyı açmak için kolunu uzattığını, bu esnada Kimba’nın yaşlı kadının kolunu kaptığını ve "neredeyse kopardığını" belirtti.

“Yardım olmadan kapıyı açmamanın, kendilerinin evrensel işareti” olduğunu ve böyle olaylar yaşanmaması için belli kurallar çizdiklerini söyledi ve şu ifadeleri kullandı:

Vücudunun herhangi bir bölümünü içinde kedi olan kafese sokmak bizim protokollerimize aykırı.

BBC'nin haberine göre, daha sonra, barınaktaki personel ve diğer gönüllülerin kanamayı durdurmaya çalışırken bazıları Couser’in kolunu kurtarabilmek için buza soktu. Gönüllü 20 dakika içinde hastaneye kaldırıldı.

Saldırıdan sonra Kimba’nın 30 gün boyunca karantina altına alınması karar verildi. Fakat Baskin, kaplanın davranışının “yiyecek ve fırsatın varlığı sebebiyle” normal olduğunu ifade etti ve Couser’in olay sebebiyle Kimba’ya zarar verilmemesini istediğini vurguladı.

Öte yandan olayla aynı gün, evlerin arka bahçesi gibi bölgelerde büyük kedilerin bulundurulmasını ve yavruların taşınmasını yasaklayan The Big Cat Public Safety Act (Büyük Kedi Kamu Güvenliği Yasası) ABD Temsilciler Meclisi’nde kabul edildi.

 

Independent Türkçe, BBC, Guardian

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU