Milli Gazete yazarı: Elinden CHP oyuncağı giden AK Parti bu seçimde ne söyleyecek?

“Bırakın CHP’nin tekrar iktidar olmasını, bu gidişle CHP muhalefet dahi olamayacak”

Fotoğraf: AA

Milli Gazete yazarı Sadrettin Karaduman, CHP’nin içerisinden çıkan bazı isimlerin parti kurmaya yönelik girişimleri hakkında kalem aldığı yazıda ana muhalefet partisinin üçe bölüneceğini söyledi. Duman, “CHP’nin bu durumda Meclis’e girmesinin dahi zor olacağı” görüşünü dile getirirken “Elinden CHP oyuncağı giden AK Parti bakalım bu seçimde ne söyleyecek?” diye sordu.

Karaduman bugünkü köşe yazısında şu görüşlerini dile getirdi:

Bırakın CHP’nin tekrar iktidar olmasını, bu gidişle CHP muhalefet dahi olamayacak. Bu partinin barajı geçip, Meclis’e girmesi, adeta imkânsız. CHP’yi Meclis’in dışına itecek olanlar gene kendi adamları.

Biz, onlara “eski CHP’liler” desek daha doğru bir ifade bulmuş oluruz: Sayın Mustafa Sarıgül’le Sayın Muharrem İnce. Bu ikili parti kurmaya hazırlanıyor.

Kuracakları partiyi bu günlerde halka tanıtacakları yazılıp çizilmekte. Öyle olursa da CHP en az 3’e bölünür. Gerçi Sayın M. Sarıgül’ün  bu şartlarda Meclis’e girme şansı görünmüyor ama. Olsun. CHP’yi bölüyor işte. 

Bazı kişilerin “CHP bütünken bir işe yarıyor muydu” diye sorduğunu söyleyen Karaduman, şunları söyledi:

Çünkü adı geçen parti kendisini solda konumlandırmakta. Sağ  partiler, üretime odaklıdırlar. Sol partiler ise, daha çok dağıtıma yöneliktirler. Bu bir tercih meselesi.

Halkta oluşan kanaat şöyle: Bu  parti az götürüyor. Mesela: Rüşvet fiyatlarını az tutuyor. Hâlbuki iktidardaki partinin bu konuda affı maffı yok. Bir kere vatandaş eline düşmeyi görsün vicdan micdan hak getire.

Elinden CHP oyuncağı giden AK Parti bakalım bu seçimde ne söyleyecek.

 

Milli Gazete, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU