Kılıçdaroğlu’nun örnek gösterdiği başkanın görevden alınması için imza topladılar

Son dönemlerde dikkat çeken çalışmalarıyla kentte takdir toplayan CHP'nin Diyarbakır'daki ilk kadın il başkanı Gönül Özel, parti içinde yaşanan krize ilişkin Independent Türkçe’ye konuştu

Fotoğraf: Independent Türkçe

CHP’nin Diyarbakır İl teşkilatındaki muhalifler, Kılıçdaroğlu’nun övgüyle söz ettiği kadın başkanın gitmesi için imza topladı.

CHP’nin PM toplantısında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun övgüyle söz ettiği Diyarbakır İl Başkanı Gönül Özel’in görevden alınması için muhalifler tarafından toplanan imzalar genel merkeze gönderildi.  Independent Türkçe’ye konuşan CHP İl Başkanı Gönül Özel, partiye zarar verecek bir davranışının olmadığını belirterek, "Ne yazık ki başarılı çalışmalarımız birilerini rahatsız etti. Bu konuda söylenecek fazla bir şey yok. Genel Merkezimiz neye karar verirse saygı duyarız" dedi.

2.jpeg
Gönül Özel işçilerle / Fotoğraf: Independent Türkçe

 

Son kararı Kılıçdaroğlu verecek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’nin Diyarbakır’daki ilk kadın il başkanı Gönül Özel’in görevden alınması için bir grup, ‘Diyarbakır kadın başkanı kaldıramaz’ gerekçesiyle imza kampanyası başlattı. Muhalifler tarafından toplanan imzalar dün İl örgütüne teslim edildi. Usul gereği toplanan imzalar CHP Genel Merkezine gönderildi. Son kararı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu verecek. 

Son dönemlerde dikkat çeken çalışmalarıyla kentte takdir toplayan Özel, parti içinde yaşanan krize ilişkin Independent Türkçe’ye konuştu.

"Tek amacımız halkın yanında olmak, sorunlarını çözmek"

Diyarbakır’da partisini en iyi şekilde temsil etmeye çalıştığını söyleyen Özel şunları söyledi, "Yaklaşık iki hafta önce İl örgütünde görev yaptığımız bazı arkadaşlar gitmem için imza toplamaya başladı. Topladıkları imzaları dün İl örgütüne teslim ettiler. Lakin hala imzaların neden toplandığını öğrenmiş değilim. Allah’a çok şükür bir hırsızlığım yok, halkıma ve partime leke getirecek bir davranışım yok. Bizim göreve gelmemizdeki amaç bellidir. Yıllardır partimizin bir yanı eksikti. Arkadaşlarımın ve benim tek gayem bu halkın yanında olmak ve sorunlarına çözüm bulmak. Bunu kim en iyi şekilde yapabiliyorsa buyursun gelsin o yapsın. Lakin böyle ucuz oyunlara gerek yok. Genel Merkezimiz neye karar verirse saygı duyarız" şeklinde konuştu.

1.jpeg
Fotoğraf: Independent Türkçe

 

"İktidar yürüyüşünde olan partimizin bu polemiklerle gündeme gelmesi üzücü"

Fazla detaya girmek istemediğini dile getiren Özel, cinsiyetçi söylemler üzerinden oy toplanmasına tepki gösterdi. Özel, "Benimle dile getirecekleri başka bir şey olmayınca bu tür yakışıksız ifadelere başvurulmuş. Artık küçük olsun benim olsun mantığını bırakmamız lazım. Bizim halkımıza ve partimize hizmet etmemiz lazım. Bunların hiçbirine gerçekten gerek yok. İktidar yürüyüşünde olan partimizin bu tür polemiklerle meşgul edilmesi beni üzüyor. Dediğim gibi takdir genel merkezimizindir" diye konuştu. 

Kılıçdaroğlu övgüyle söz etmişti

Bu arada geçtiğimiz günkü CHP’nin PM toplantısında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin Diyarbakır tarihinde seçilen ilk kadın başkanı Gönül Özer'i övmüş ve teşkilata örnek göstermişti. 
Kılıçdaroğlu, PM üyelerine yaptığı konuşmada partinin derdini halka iyi anlatamayan, CHP'nin klasik seçmen kitlesi dışındaki kesimlere ulaşması için çaba göstermeyen, bu kesimlerle çatışmacı bir dil kullanan, son olarak parti içi seçim süreci bitmesine rağmen dedikoduların önlemediği örgütlerin görevden alınacağı işaretini vermişti.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU