Ara Güler’in “İstanbul’un Gözü” sergisi dünya turnesinde

24 Nisan-5 Mayıs tarihleri arasında Londra’daki Saatchi Galerisi’nde halkla buluşan sergi sırasıyla Paris, Kyoto, New York, Washington DC, Roma ve Mogadişu’da sergilenecek

1986'da İstanbul Tophane'de oyun oynayan çocuklar / Fotoğraf: Ara Güler

The Independent

Dünyaca ünlü fotoğrafçı Ara Güler’in Londra’daki Saatchi Galerisi’nde bulunan "İstanbul’un Gözü" sergisi dünyanın çeşitli noktalarında sanatseverlerle buluşmaya devam edecek.

Yaşadığı zamanın en önemli foto muhabirlerinden kabul edilen Güler geçen Ekim ayında 90 yasında hayatını kaybetmişti. Güler, Time Life Magazine, Paris Match ve Magnum Fotoğraf Ajansı gibi saygın yerlerde çalışmış, 1962’de “Master of Leica” unvanını kazanmış ve 1999’da da "Yüzyılın Fotoğrafçısı" ödülüne layık görülmüştü.

Yıllarca Türkiye’deki işçi sınıfının gündelik hayatını fotoğraflayan Güler, aynı zamanda 20. yüzyılın en önemli ve etkili kişilerinin portrelerini de çekti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"İstanbul’un Gözü" sergisi sadece Güler’in İstanbul fotoğraflarını değil, aynı zamanda Anadolu’nun ve dünyanın pek çok bölgesinin de nefes kesici görüntülerini sanatseverlerle buluşturuyor. Aralarında Picasso, Dalı, Aşık Veysel ve Nazım Hikmet de bulunan tarihteki önemli kişiliklerin portrelerini de bu sergide görmek mümkün.

 

 

Sergi, Mayıs sonunda Paris’teki Polka Galerisi’nde ve ardından Haziran sonunda Japonya’daki G20 zirvesiyle eş zamanlı olarak Kyoto’daki Tofukuji Tapınağı’nda sergilenecek. Eylül sonunda New York’ta sanatseverlerle buluşacak sergi, buradan sonra Washington DC’deki Smithsonian Amerikan Kızılderilileri Ulusal Müzesi'nde (Smithsonian National American Indian Museum) sergilenecek. Sergi yıl sonunda Roma’daki Trastevere Müzesi’nde ve en son Somali‘deki Türkiye Büyükelçiliği’nde gösterilecek.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Ayşe Yıldız

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU