Trump, 2024'teki seçimde aday olabileceğinin sinyalini verdi

Seçimleri kaybeden Trump, "Yeni bir dört yıl için çalışıyoruz. Dört yıl sonra görüşürüz" dedi

Fotoğraf: AA

ABD Başkanı seçilen Joe Biden, Kovid-19 salgınından ağır etkilenlere daha fazla maddi yardım yapılacağına söz verirken, görev süresi Ocak'ta dolacak Başkan Donald Trump 2024 seçimlerinde tekrar aday olabileceğine işaret etti.

Dün bir grup işçiye ve işletme sahibiyle konuşan Biden, göreve başlamadan önce Kongre tarafından onaylanacak herhangi bir acil yardım teklifinin sadece bir "kapora" niteliğinde olacağını söyledi.

Biden Delaware eyaletindeki toplantıda işçilere, "Geçiş ekibim, karşı karşıya olduğumuz çok sayıdaki krizi, özellikle de ekonomik krizi ve Kovid ile mücadele için bir sonraki Kongre'ye sunacağım öneriler üzerinde çalışıyor" dedi.

Cumhuriyetçiler ve Demokratlar, işlerini kaybeden milyonlarca kişinin yanı sıra koronavirüs yasaklarından etkilenen işletmeler için bir destek paketi üzerinde aylardır devam eden müzakerelerde uzlaşı sağlayamadılar. Müzakereler devam ediyor.

Trump yeniden aday olacağını söyledi

Reuters'ın Cumhuriyetçi bir kaynağa dayandırdığı haberine göre, Beyaz Saray'da düzenlenen bir resepsiyonda Trump', "Yeni bir dört yıl için çalışıyoruz. Dört yıl sonra görüşürüz" dedi.

Konuya yakın bir kaynak ise, Trump'ın danışmanlarıyla 20 Ocak'taki devir teslim törenine katılmama konusunu görüştüğünü, bunun yerine o gün 2024 seçimi adaylığı açıklayacağını söylüyor. Kaynak henüz kesin karar verilmediğini söyledi.

"Seçim sistemimiz koordineli bir saldırı ve kuşatma altında"

Trump ayrıca, seçimlerde hile yapıldığı iddialarının detaylarını içeren bir konuşmasının videosunu, Twitter ve Facebook hesaplarından paylaştı.

Yaklaşık 42 dakika uzunluğundaki konuşmasına, "Belki bu, bugüne kadar yaptığım en önemli konuşma" diyerek başlayan Trump, 3 Kasım seçimlerinde Demokratlar tarafından organize bir şekilde usulsüzlük yapıldığını iddia etti.

Trump, konuşmasında, "ABD Anayasası'nı ve kanunlarını korumaktan daha önemli bir görevim yok, bu yüzden şu anda koordineli bir saldırı ve kuşatma altındaki seçim sistemimizi korumaya kararlıyım" ifadelerini kullandı.

Trump, birçok kritik eyalette Demokratların önceden hazırlık yaparak çok sayıda oy pusulası basıp bunları belirsiz kişilere gönderip sonra da Biden lehine kullanılmış gibi kayda geçirdiklerini savundu.

Michigan, Wisconsin ve Minnesota gibi birçok eyalette seçmenlerin tamamına postayla oy pusulalarının gönderildiğini kaydeden Trump, bu yolla çok sayıda aslında geçersiz olan oyların geçerli oy gibi sisteme işlendiğini ileri sürdü.

Posta yoluyla oy kullanma yönteminin hileye çok açık olduğunu savunan Trump, ABD dışında gelişmiş hemen hiçbir ülkede bu denli yaygın posta oy kullanımı olmadığını söyledi.

 

Independent Türkçe, Reuters, AA

DAHA FAZLA HABER OKU