Habertürk yazarından RTÜK’e tepki: Bir ayar filan mı çekmeye çalışıyorsunuz?

"En deneyimsiz yargıcın önüne konulsa ve programın o bölümünü izlese; 'Yok artık! El insaf!' diyeceği besbelli bu cezayla kime ne mesaj verilmeye çalışılıyor?"

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin. (Fotoğraf: AA)

Habertürk yazarı Sevilay Yılman, CHP milletvekili Ali Mahir Başarır’ın bir ifadesi dolayısıyla kanallarına kesilen cezaya tepki gösterdi. Yılman, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’na (RTÜK) “Başarır’ın hatasını bahane edip Türkiye’nin en bağımsız, objektif, tarafsız ve en etkili haber kanalına bir ayar filan mı çekmeye çalışıyorsunuz?” diyerek seslendi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yılman, bugünkü köşe yazısında “Dün haber aldık ki RTÜK, Habertürk’e 5 kez program durdurma ve en üst sınırdan da idari para cezası kesilmesi kararı almış” hatırlatması yaptı ve şunları yazdı:

Sebep?Bir sebep yok tabii ki. Olamaz da! Çünkü dün tekrar defalarca izledim söz konusu yayını. Özellikle de o bölümü. Sizlerin de dikkatine sunmak istiyorum eğer yasal olarak problem olmayacaksa. Yahu Ali Mahir Başarır o lafları ediyor ama programın moderatörü Eren Eğilmez anında müdahale ediyor.

Bir değil hem de birkaç kez. “İfadeleriniz sıkıntılı. Bu konu hassas. Geri alın lütfen sözlerinizi” diyor. Hatta Başarır’da Eren’in bu uyarısı üzerine düzeltmeye gidiyor. Hal böyleyken Habertürk TV’yi sorumlu tutup ve üstelik de en ağırından bir ceza kesmek niye? En deneyimsiz yargıcın önüne konulsa ve programın o bölümünü izlese; “Yok artık! El insaf!” diyeceği besbelli bu cezayla kime ne mesaj verilmeye çalışılıyor? Çok açık ve net soruyorum buradan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin ve üyelerine…

CNN TÜRK gibi rakip bir televizyonda ve üstelik de iktidara yakın olduğu bilinen yorumcuların dahi Ali Mahir Başarır’ın kullanmış olduğu ifadelerin sorumluluğunun Habertürk TV ve moderatör Eren Eğilmez’e bağlanamayacağı yönünde net görüşleri varken… Ve dahası o sözler üzerine Eren Eğilmez’in anında refleks gösterip Başarır’a sözlerini geri aldırtması takdir edilirken… Siz ne yapmaya çalışıyorsunuz pardon? Başarır’ın hatasını bahane edip Türkiye’nin en bağımsız, objektif, tarafsız ve en etkili haber kanalına bir ayar filan mı çekmeye çalışıyorsunuz?

Yılman gibi Habertürk yazarları Kübra Par ve Muharrem Sarıkaya da köşelerinde RTÜK'e tepki gösterdiler.

 

Habertürk, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU