Sağlık Bakanı Koca, aşı için 11 Aralık sonrasını işaret etti: Çalışmalar dört aşamada yürütülecek

Koca, gelecek aşıların inceleneceği vurgularken, “Ülkemiz standartlarına uygun bulunduğu takdirde erken kullanım izni verilecek” dedi

Fotoğraf: AA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’nin sözleşme yaptığı aşının ilk kısmının 11 Aralık'tan sonra gelmesinin beklendiğini açıkladı.

Koca, aşı konusunda açıklamalarda bulundu.

“Bir inaktif virüs aşısının temini için sözleşme imzalamış durumdayız. Bir mRNA aşısı için de görüşmelerimiz devam ediyor” diye Koca şunları kaydetti:

Aşılama çalışmalarının dört aşamada yürütülmesi planlanmaktadır. İlk aşamada sağlık çalışanları, 65 yaş üstü ile yaşlı, engelli, korumaevlerinde kalanlar ile kalabalık yerlerde yaşayanlar aşılanacaktır.

İkinci aşama için ise Koca, “Toplum işleyişi için gerekli sektörlerde, kritik işlerde çalışanlar, 50 yaş ve üzeri en az 1 kronik hastalığı olanlar aşılanacak” dedi.

Kovid-19 aşısının dördüncü ve son aşamasında ise ilk üç grubun dışında kalan tüm bireylerin aşılanacağını ifade etti.

“İncelemeler yapılacak”

Koca, “Aşılar geldiğinde önce Halk Sağlığı ve TİTCK laboratuvarlarınca ülkemize ithal edilen tüm aşılarda uygulanan incelemeler yapılacaktır” diyerek, “Ülkemiz standartlarına uygun bulunduğu takdirde erken kullanım izni verilecek, uygulamaya bu aşamadan sonra geçilecek" ifadelerini kullandı.

Koca şöyle devam etti:

Gelişmeler beklediğimiz yönde olumlu seyrederse Türkiye, aşılama çalışmalarına erken dönemde başlayan ilk ülkelerden olacaktır.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU