Hayvanat bahçesinde kesilmiş kaplan kafası bulundu

Tayland'daki tesiste yasadışı hayvan barındırıldığı tespit edildi

Ülkede toplamda 49 hayvanat bahçesinden 32'sinde bin 511 kaplan bulunuyor (EPA)

Tayland'ın Mukdahan ilindeki hayvanat bahçesi ve çiftlik olarak işletilen tesise baskın düzenlendi.

Yasadışı hayvan barındırıldığı tespit edilen Mukhda Kaplan Çifliği ve Hayvanat Bahçesi'ne yapılan geniş çaplı baskında 5 kaplana el konurken, bir tane de kesik kaplan kafası bulundu.

El konan 5 kaplandan Panthera tigris türündeki bir dişi ve bir erkek kaplanın, tesisteki iki kaplanın yavrusu olduğu doğrulandı.

Öte yandan, yapılan DNA testinde üç kaplanın çiftlikteki diğer kaplanlarla biyolojik bağı olmadığı anlaşıldı.

Ayrıca yetkililer adli tıp testi için iki kaplana daha el koyarken, kesik kaplan kafasıyla ilgili de soruşturma başlattı.

Hayvanat bahçesinin sahibi, yasadışı hayvan barındırma ve sahte bilgilendirme yapmakla ilgili birden fazla ihlalle suçlanıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tesis sahibi, tüm ihlallerden suçlu bulunursa toplamda en az 8 yıl hapis ve 570 bin Tayland Bahtı (yaklaşık 150 bin TL) para cezası alabilir.

Tayland'da hayvan kaçakçılığı uzun süredir önemli bir sorun.

2019'un Ocak ayında aynı tesise, 44 adet yerli ve yurtdışından getirilen vahşi hayvanı yasadışı bulundurduğu için baskın düzenlenmişti.

Hayvanlara el konurken, tesis sahibine yöneltilen suçlamalarsa Mukdahan Bölge Başsavcılığı tarafından delil yetersizliği nedeniyle düşürülmüştü.

2017'de de Çonburi ilindeki domuz çiftliğinde yasadışı hayvan barındırıldığının öğrenilmesi üzerine bir düzine kaplana el konmuştu.

Kanchanaburi bölgesineki Tiger Temple adlı tesise de, yasadışı şekilde hayvan barındırıldığı ve hayvan ticareti yapıldığı gerekçesiyle 2016'da baskın yapılmıştı.

Ekipler en az 130 canlı kaplan, 40 ölü kaplan yavrusu, kaplan postu ve kaplan derisinden yapılma bin 500 adet kolyeye el koymuştu.

 


Independent Türkçe, TRAFFIC

DAHA FAZLA HABER OKU