İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu suikast ihbarı sonrası ilk kez konuştu: Gündemimde yok

İmamoğlu, "Benim gündemimde pandemi var. Bu iddialar yeni değil" dedi

İstanbul İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun AFAD’da düzenlenen pandemi konulu toplantısına katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Kendisine yönelik olarak IŞİD tarafından suikast düzenleneceği haberlerinin ardından ilk kez konuşan İmamoğlu, "Benim gündemimde pandemi var. Bu iddialar yeni değil. Gereken açıklamayı sözcüm Murat Ongun yaptı" dedi.

Hayatında bir değişiklik olmadığını belirten İmamoğlu güvenlik önlemleriyle igli soruya da "Güvenlik kısmi olarak artırıldı" diye yanıt verdi.

İmamoğlu ayrıca suikast olayının gündeminde olmadığını belirtti.

"Bu detayların muhatabı İçişleri Bakanlığı"

İmamoğlu ayrıca Halk TV'de Şirin Payzın'ın programında da konuya ilişkin olarak yeni bir açıklamada bulundu. 

İmamoğlu şunları kaydetti: 

Dün bir internet sitesinde yayımlanan bir haber ulaştırıldı. Biz toplantıya devam ederken saatlerce de konuşulmuş televizyonda. Gece 12 gibi çıktığımızda biraz gündemi değerlendirdik. Bize emniyet tarafından, emniyetten görevli arkadaşlarımıza gönderilen bir istihbarat notu var. Deniliyor ki; "Tehdit istihbaratı var. Bununla ilgili gerekli tedbirleri alın." Terör örgütünün ismi veriliyor. Bizim ismimizin elde edilen istihbaratta bir not olarak, net olarak olgunlaştırıldığı buna göre tedbirlerin artırılması... O esnada benim normal yaşamda benim bundan haberim yok.  Zaten bu tür olayları çok da fazla gerekmedikçe benimle paylaşmıyor yönetici arkadaşlarım. Sonra baktım ki kendi hareket alanımla ilgili bazı tedbir alıyorlar, kendilerini yani benim kendi ekibim. "Ya başkanım haberimiz olsun"... Ben çünkü bazen çocuklarıma pide almaya gidiyorum veya kendime göre sosyal alanlarım oluşabiliyor. Bu konuda uyarılar sıklaşınca “ne oluyor arkadaşlar” dedim. Bana, böyle bir notun geldiğini emniyet tarafından kendilerinin de bunu ekine koyarak valiliği bilgilendirme ve tedbir almak gerekiyorsa, tedbir noktasında valiliğe bir  yazı yazdıklarını bana anlattılar. Konu bizde bu kadar. Bu konuyla ilgili hiçbir detay yok. Tabi gazetede çıkan haberler o akşam internet sitesinde yer alan haberlerde başka detaylar da var. Bu detayların muhatabı İçişleri Bakanlığı, işte emniyet güçlerimiz. Benim şu an için aktarabileceğim detay bu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ne olmuştu?

Ekrem İmamoğlu'na IŞİD tarafından suikast düzneleneceği haberinin ardından İçişleri Bakanlığı "Elimize bir istihbari bilgi notu ulaştı. Bu bilgi notunda başka isimler de var. Ancak somut ya da güncel bir suikast tehdidi söz konusu değil. Yalnızca bir duyum söz konusu. Bu duruma istinaden biz devlet olarak önlemlerimizi aldık, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da koruma ekibini uyardık. Kimi siyasiler ya da yöneticiler hakkında dönem dönem bu ve benzeri duyumlar ulaşıyor ve gerekli önlemler alınıyor." açıklaması yapmıştı.

İBB Sözcüsü Murat Ongun konuya ilişkin olarak Twitter'dan yaptığı paylaşımda "3 Kasım 2020 tarihinde resmi makamlarca bir terör örgütüne yönelik istihbari faaliyetlerde, İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu’na yönelik eylem talimatı verildiği bilgisi tarafımıza ulaştırılmıştır. Bilgi dahilinde mevcut önlemler korunmuş ve hassasiyet artırılmıştır. Tarafımızda herhangi bir eylemcinin yakalandığı bilgisi mevcut değildir. Başkanımızın açık kaynaklarda görüleceği üzere rutin programları ihbar tarihinden beri sürmektedir" ifadesini kullanmıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU