Ford Otosan tam elektrikli Transit modeli için Kocaeli'nde batarya montaj fabrikası kuracak

Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, "Bu yatırımla Kocaeli Fabrikalarımız Türkiye'de ilk ve tek entegre elektrikli araç üretim tesisi olacak" dedi

 Ford Otosan'ın "Batarya Montaj Fabrikası"nın 2022 itibariyle Kocaeli’de faalieyet başlaması planlanıyor / Fotoğraf: AA

Ford Otosan çok satan ticari araç modeli Transit'in tam elektrikli modelinin üretimi için Kocaeli fabrikası içinde bir batarya montaj fabrikası kuracağını ve tesisin 2022'de faaliyete geçeceğini açıkladı.

Avrupa'nın en çok satan hafif ticari araçlarından Transit'in tam elektrikli modeli E-Transit'i Avrupa ve iç pazar için üretecek olan Ford Otosan, batarya parçalarının bir araya getirileceği montaj fabrikasıyla birlikte bataryaların donanım ve yazılım testlerini de gerçekleştirmeye başlayacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ford Avrupa'nın en büyük ticari araç üretim merkezi olan Ford Otosan'ın Genel Müdürü Haydar Yenigün, yayımlanan bültende, "Şimdi de tamamı Ford Otosan mühendisleri tarafından tasarlanan batarya montaj fabrikamızı kurmak için çalışmalara başladık. Böylece, Kocaeli fabrikalarımızın Türkiye'de ilk ve tek entegre araç üretim tesisi olması yolunda önemli bir adım attık" dedi.

Bültende fabrikanın yatırım maliyeti açıklanmadı ancak Ford Otosan hibrit olanlar dahil elektrikli araç üretimi için şu ana kadar toplam 56 milyon euro yatırım yaptı.

Yenigün yurtiçinde batarya montajı ve elektrikli araç üretiminin yerli tedarikçilerin rekabet gücünü artırmaya da katkıda bulunacağını ifade etti.

E-Transit modelinin 2022 yılı bahar aylarında piyasaya çıkması planlanıyor.

İlk aşamada sadece E-Transit için batarya montajı yapacak olan Ford Otosan uzun vadede ürettiği tüm modeller için bataryaları da üretmeyi hedefliyor.

Volkswagen Manisa yatırımından vazgeçmişti

Alman otomotiv üreticisi Volkswagen, 2019 yılında Manisa'da 1.4 milyar dolarlık yatırımla otomobil fabrikası kuracağını açıklamış ancak daha sonra bu kararından vazgeçmişti. Geçtiğimiz ay Alman basınına açıklamalarda bulunan şirketin CEO'su Herbert Diess, Volkswagen'in fabrika yatırımı için Slovakya'yı seçtiğini duyurmuştu.

 

Independent Türkçe, Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU