BTP Sözcüsü Polat: İktidarın vatandaşımıza 15 gün bakacak parası yok

Bağımsız Türkiye Partisi Parti Sözcüsü Emre Polat, “Sık sık Merkez Bankası’nın rezervini açıklayan Sayın Cumhurbaşkanımız aylardır rakam açıklayamıyor. Çünkü merkez bankamızda para kalmadı” dedi

Fotoğraf: BTP

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Sözcüsü Emre Polat, Türkiye’  ağır bir ekonomik çöküş yaşandığını iddia etti.  Düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendiren Polat, “Enflasyon aldı başını gitti. Çarşı pazarda neye dokunsanız eliniz yanıyor. Esnafın hali perişan, siftahsız kepenk indiriyor. Böyle giderse on binlerce esnaf ve şirket batacak. Milyonlarca işsiz kapıda bekliyor. Faizler ard arda artıyor ama dolar ve euronun ateşi bir türlü söndürülemiyor. Sık sık Merkez bankamızın rezervini açıklayan Sayın Cumhurbaşkanımız aylardır rakam açıklayamıyor. Çünkü merkez bankamızda para kalmadı. Hatta rezervimiz ekside. Yani eskilerin ifadesiyle kasa tam takır” ifadelerini kullandı.

“Halk fakirlik ve virüs ile karşı karşıya bırakılmıştır”

Koronavirüs salgının da durumu daha kötü bir hale soktuğunu savunan Polat,“İktidar pandeminin getirdiği koşulların etkisi ile iyice gün yüzüne çıkan ekonomik çaresizliği ile milletimizi daha da fakirleştirmiş, aldığı yarım yamalak tedbirler ile vatandaşımızı hem virüs ile hem de fakirlik ile karşı karşıya bırakmıştır” dedi.

Salgını karşı alınan tedbirleri de değerlendiren Polat, şu ifadeleri kullandı:

Aklı başında tüm bilim insanları en az 15 günlük kapanma ile virüsün yayılma hızının kesilebileceğini, Avrupa’nın bu yolla yayılmayı yavaşlattığını bangır bangır bağırıyor. Ama tık yok. Adeta dağ fare doğurdu. Sayın Cumhurbaşkanı açıkladığı tedbirlerle sanki virüs hafta içi ve gündüz yayılmıyormuş gibi sadece geceleri ve hafta sonu sokağa çıkma yasağını ilan etti.

Salgına karşı uygulanması gereken kapanmanın ekonomik koşullar nedeniyle uygulanamadığını aktaran Polat,  “Vatandaşına 15 gün bakacak parası yok iktidarın. Eğer bir devlet, 15 gün vatandaşına bakamıyorsa o ülkede iktidarın bir dakika bile o koltukta durmaması gerekir” dedi.

Polat, Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı salgın verileri hakkında ise, “Vatandaşın hem Sağlık Bakanlığı’nın hem de diğer bakanlıkların açıkladığı rakamlara güveni maalesef kalmamıştır. Vatandaş olarak bizler devlete ve devletin açıkladığı her bir rakama güvenmek istiyoruz. Eğer bir vatandaş devletin açıkladığı rakamlara şüpheyle yaklaşmaya başladıysa ortada çok ama çok büyük bir sorun var demektir” dedi.

“Ne Katar’a ne de Batılılara satılsın”

Türkiye’nin ekonomik krizden ‘satarak’ kurtulamayacağını belirten Polat, şunları söyledi:

İçine düştüğü darboğazı bile maalesef doğru okuyamayan iktidar, ülkemizin değerlerini satarak bu süreçten kurtulacağını sanmaktadır. Ancak hatırlatmak gerekir ki, son 18 yılda yaptıkları şey de bundan farksız değildi. İşbaşına geldikleri ilk günden itibaren ülkemizin on yıllar içinde oluşturduğu tüm değerleri bir bir sattılar. Hatta kendi ifadeleri ile babalar gibi sattılar. Bugün yapılan şey de satarak çözüm bulmaya çalışmak değil, satarak günü kurtarmaya çalışmaktır. Bu aynı zamanda iktidarın elinde hiçbir çözüm reçetesinin bulunmadığını da gösterir

Biz ülkemizi kalkındırmak için ülkenin değerlerinin satılmasına razı değiliz. Ancak biz diğer muhalif partiler gibi “ülkemizin değerlerini Katarlılara satamazsınız” demiyoruz. Çünkü o partiler Katarlılar değil ama Batılılara yapılan satışlara karşı değiller. Oysa biz, ülkemizin değerlerinin satılmasına, kime olursa olsun karşıyız. Yeraltı ve yerüstü kaynaklarımızın, insan potansiyelimizin, birikimimizin ve gençliğimizin tüm bu badireleri atlatmaya yeteceğini çok iyi biliyoruz. Eksik olan çözümün, modelin yegane sahibi olarak yetki istiyoruz.

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU