Kılıçdaroğlu’ndan muhtarların Sezgin Tanrıkulu eleştirisine yanıt

"Tanrıkulu Diyarbakır Baro Başkanlığı yaparken en net şekilde terör örgütüne karşıyız diye açıklama yapan kişidir"

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kayseri’de muhtarlar ile yaptığı toplantıda partisinin İstanbul milletvekili Sezgin Tanrıkulu’na yönelik eleştirilere yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu, dönem dönem sosyal medyada yayılan montajlı Tanrıkulu fotoğrafıyla ilgili şunları söyledi:

Sezgin Tanrıkulu’nun katıldığı o cenaze töreni Tahir Elçi’nindir. Tahir Elçi Diyarbakır’da terör istemiyoruz diye basın toplantısı yapıyor ve orada öldürülüyor. O cenaze törenine bütün partilerden katılım var. Sosyal medyada fotoşop yapılıyor tabutun başına bir terör örgütünün bayrağı konuluyor, Tanrıkulu ile yanyana getirilip yayınlanıyor. Bu Meclis’te söylendi, faili aramak için davalar açıldı. Bunlar tamamen yalandır. Tanrıkulu Diyarbakır Baro Başkanlığı yaparken en net şekilde terör örgütüne karşıyız diye açıklama yapan kişidir.


Kılıçdaroğlu, sözlerinin devamında şunları ifade etti:

Hiçbir teröristin cenaze törenine asla ve asla hiçbir siyasi partinin yöneticisinin milletvekilinin il başkanının ilçe başkanının katılmasını doğru bulmayız. Benim milliyetçilik anlayışım vatanseverliktir.

Tank Palet tartışması

CHP’li vekil Ali Mahir Başarır’ın sözlerinin ardından tekrar gündeme gelen Tank Palet Fabrikası hakkında da konuşan CHP lideri, “Değeri 20 milyar dolar Tank Palet Fabrikası’nın. Fabrika ordunun. 20 milyar dolarlık ordunun Tank Palet Fabrikası Katar ordusuna verildi. Kaç liraya verildi bilen var mı? 0 dolar. 1 dolar dahi almadılar. Ordunun hakkını hukukunu kim savunacak? Mustafa Kemal'in ordusunu kim savunacak? Tank Palet Fabrikasının Katar’a bedava verilmesin sadece ben mi karşı çıkacağım? Sizin de karşı çıkmanız lazım" diye konuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU